Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Θέμα χρόνου ένα αιματηρό επεισόδιο στο λιμάνι - Χάος με τους μετανάστες


Σε επίπεδα του 2008 έχει επανέλθει η εικόνα εντός και εκτός του λιμανιού τη Πάτρας, με τον αριθμό των μεταναστών να είναι συνεχώς αυξανόμενος και μάλιστα να είναι πιο επιθετικής διάθεσης από το παρελθόν.

«Γνωρίζουν πως δεν θα συλληφθούν και δεν θα δικαστούν και αυτό τους κάνει πιο αποφασισμένους για όλα, αφού οι περισσότεροι είναι είτε ανήλικοι, είτε έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο», δήλωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Τρύφωνας Κοροντζής.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη υπάρχει ορατός κίνδυνος ατυχήματος με θύμα μετανάστη, αφού εκτός από την προσπάθεια να κρυφτούν μέσα σε φορτία με προιόντα εποχής και στα ημιαξόνια, πλέον εντοπίζονται κρυμμένοι μετανάστες και στο χώρο των καυσίμων των φορτηγών, ενώ πριν μερικά 24ωρα μετανάστης πιάστηκε από τους κάβους πλοίου, την ώρα που απέπλεε, στην προσπάθειά του να φύγει στην Ιταλία.

Επίσης αυτό που επιδεινώνει την κατάσταση, με την παράλληλη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, είναι τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της Π-Π, της Χαρτοποιίας και της ΑΒΕΞ, τα οποία αποτελούν «ορμητήρια» και βρίσκονται σε απόσταση μερικών μέτρων από την λιμενική ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου