Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 17/06/2015



Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, συζητήθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα , μετά τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα για ενέργειες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προς την κατεύθυνση αυτή λόγο , σύμφωνα πάντα με την Πρύτανη , στο οικονομικό ''βάρος'' που αποτελούν τα τμήματα του Αγρινίου στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.  

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε με ψήφισμά του, την αντίθεσή του στη στην μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα και την παραμονή τους στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, με παράλληλη ανάληψη πρωτοβουλιών για αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ηχηρή ήταν και η παρέμβαση του επικεφαλή της ''ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ'' για τη Δυτική Ελλάδα Χρήστου Ρήγα ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα ,  επομένως και την Περιφέρεια μας , να αφαιρεθεί το δικαίωμα της Παιδείας και της φοίτησης από τα παιδιά μας. Επισήμανε ότι η μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου θα επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στην οικονομία της πόλης αφού δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις όπου στηρίζονται στους φοιτητές.

Καυστικός ήταν και απέναντι στους Πρυτάνεις λέγοντας ότι η απουσία τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο ,ενώ συζητείται ένα τόσο σοβαρό θέμα όπου τους αφορά , είναι απαράδεκτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου