Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΗΛΕΙΑ «Εκτός υπηρεσίας» αρκετά Πυροσβεστικά οχήματα σε ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο


Με δέκα οχήματα στο ενεργητικό της, από τα δεκαέξι που διαθέτει συνολικά, λειτουργεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, εξαιτίας της έλλειψης ελαστικών, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο έργο της. Πέντε οχήματα, έχουν τεθεί «εκτός υπηρεσίας» σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, καθώς τα ελαστικά τους είναι φθαρμένα ενώ σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και τα οχήματα που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία, με δεδομένο πως καθημερινά κινούνται για περιπολίες και επεμβαίνουν σε δύσβατα σημεία για πυρόσβεση.


«Το θέμα των ελαστικών είναι μείζων για την υπηρεσία μας καθώς έχουμε αρκετά αυτοκίνητα εκτός ενεργείας. Γίνονται κινήσεις και από την φυσική μας ηγεσία αλλά και από εμάς τους ίδιους μέσω της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων προκειμένου να καλύψουμε το κενό αυτό», αναφέρει σε δηλώσεις του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, Κώστας Κυριακόπουλος.

Στο πλαίσιο των περικοπών και του μνημονίου, έχει ενταχθεί και το Πυροσβεστικό Σώμα, που εδώ και πολύ καιρό, αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα για τον πιο σημαντικό παράγοντα λειτουργίας του, τα οχήματά του, τα οποία κάθε χρόνο συντηρούνται μέσω χορηγιών από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ειδικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, σύμφωνα με πηγές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, προσφέρουν χορηγίες για την αλλαγή των ελαστικών των πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία κατά την αντιπυρική περίοδο, περιπολούν σε διάφορες περιοχές και επεμβαίνουν σε δύσβατα σημεία.

«Από την πολιτεία περιμένουμε από χορηγούς και θέλω να ευχαριστήσω τα supermarket Μετρό και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αριστοτέλη Παντελιάδη, που μας προσέφερε τέσσερα ελαστικά και έχουμε ένα όχημα πλήρως επανδρωμένο που περιπολεί εντός των δασών του Νομού Ηλείας. Περιμένουμε κι άλλες απαντήσεις από χορηγούς κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και ο καιρός δεν μας δίνει άλλα περιθώρια», επισημαίνει ο κ. Κυριακόπουλος.



Μένουν εκτός ενέργειας


Όπως αναφέρει επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, αυτή τη στιγμή πέντε συνολικά πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται ακινητοποιημένα εξαιτίας έλλειψης ελαστικών ενώ όπως τονίζει στην πορεία του χρόνου – αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή – κι άλλα οχήματα θα αναγκαστούν να «σταθμεύσουν» στην υπηρεσία, μην έχοντας την δυνατότητα να επέμβουν σε συμβάντα πυρκαγιάς.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε οχήματα εκτός ενέργειας αλλά και στην πορεία του χρόνου επειδή αυτά κινούνται σε δύσκολους δρόμους θα βγουν και άλλα. Τα πέντε είναι λόγω ελαστικών εκτός υπηρεσίας. Συνολικά υπάρχουν 16 οχήματα που επιχειρούν, το ένα από τα έξι ήταν εκτός ενέργειας και σήμερα «εκτός υπηρεσίας» μένουν άλλα πέντε οχήματα», καταλήγει ο κ. Κυριακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου