Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πάτρα: Με κατάσχεση κινδυνεύει ο καινούργιος αξονικός τομογράφος στο ΠΠΝΠ - Δεν έχει ακόμα πληρωθεί


Αγοράστηκε μέσω ΕΣΠΑ και δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα -Νομικά ετοιμάζεται να προσφύγει η εταιρεία

Με τον κίνδυνο να κατασχεθεί ή να "μπλοκαριστεί"ο καινούργιος αξονικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο ζουν καθημερινά η Διοίκηση και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείο Χαρ. Μπονάνος, ο καινούργιος αξονικός τομογράφος δεν αγοράστηκε με κονδύλια του νοσοκομείου, αλλά μέσω ΕΣΠΑ, και το ποσό δεν έχει ακόμα πληρωθεί στην εταιρεία. Αποτέλεσμα αυτού είναι η εταιρεία να επικοινωνεί καθημερινά με την διοίκηση του νοσοκομείου απαιτώντας τα χρήματά της. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία έκανε γνωστό ότι ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά διεκδικώντας τα χρήματά της.

Από τη προσφυγή της εταιρείας στη δικαιοσύνη υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ο αξονικός τομογράφος να κατασχεθεί ή να "μπλοκαριστεί"η χρήση του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, καθώς αξίζει να σημειωθεί, ότι από αυτόν γίνονται καθημερινά εξετάσεις σε 30 έως 40 άτομα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μπονάνος, χτυπώντας παράλληλα καμπανάκι κινδύνου, ενώ συζητείται και ανακοινώνονται έργα από το επόμενο ΕΣΠΑ, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί τα κονδύλια για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου