Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αμπελώνας: Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι μετά από οκτώ μήνες χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών


Μπορεί σιγά - σιγά η αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Πύργου να βρίσκει το ρυθμό της, όμως στα χωριά το πρόβλημα παραμένει. Σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της δημοτικής ενότητας Πύργου, τον Αμπελώνα, τα σκουπίδια παραμένουν χωρίς αποκομιδή εδώ και οκτώ μήνες. Γεγονός που έβγαλε τους κατοίκους στους δρόμους. Για δεύτερη φορά μετά τον περασμένο Αύγουστο, οι κάτοικοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί αποκλείοντας για αρκετή ώρα την κυκλοφορία στην οδό Πύργου - Οινόης, με σκουπίδια και τρακτέρ.

Έτσι δεκάδες κάτοικοι πήραν τα σκουπίδια τους και κάποια τρακτέρ και απέκλεισαν το δρόμο. Δεν έλειψαν οι εντάσεις με διερχόμενους οδηγούς που θέλησαν να συνεχίσουν την πορεία τους, αλλά οι κάτοικοι ήταν ανυποχώρητοι.

Σε δηλώσεις τους τόνισαν πως δεν είναι μόνο η περιοχή του ποταμού Ιάρδανου, που έχει πνιγεί στα σκουπίδια, αλλά πολλά σημεία πέριξ του χωριού έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές.

Μάλιστα κατήγγειλαν πως ιδιώτες από τον Πύργο, φέρνουν σκουπίδια, μπάζα και άλλα ογκώδη αντικείμενα στην περιοχή τους επιβαρύνοντας περαιτέρω το περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του χωριού Χρήστος Γαλανόπουλος δήλωσε απηυδισμένος με την κατάσταση καθώς τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι φτάνουν μέχρι την πόρτα του σπιτιού του για να τον ρωτήσουν πότε θα μαζευτούν τα σκουπίδια και απάντηση δεν έχει να τους δώσει.

Να σημειωθεί πως και τον Δεκαπενταύγουστο του 2014 οι κάτοικοι βιώνοντας άλλη μια μακρά περίοδο χωρίς αποκομιδή των σκουπιδιών από την προηγούμενη δημοτική αρχή, οι κάτοικοι είχαν αποκλείσει το δρόμο ξανά, με αποτέλεσμα να μαζευτούν τα σκουπίδια από φορτηγά του δήμου την επόμενη ώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου