Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αχαΐα: «Θα καούμε σαν τα ποντίκια…»


ΘΥΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Απροσπέλαστα πυροφυλάκια ακόμα και με ειδικό όχημα.

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση σε ότι αφορά την πυροπροστασία της Πάτρας και των άλλων Δήμων της Αχαΐας παρόλο που η αντιπυρική περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει.

Αποκαλυπτική της εγκατάλειψης που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα είναι το γεγονός ότι, στην Πυροσβεστική υπάρχουν  αυτοκίνητα παροπλισμένα, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων, για την επισκευή και τη συντήρησή τους (π.χ. λάστιχα). Ανέφερε ακόμα ότι από το 2008 έχουν να δοθούν μέσα προστασίας και στολές στους πυροσβέστες.

Αυτή η αποκάλυψη που έγινε από τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και τη συμμετοχή Δημάρχων από όλο το νομό καθώς και εκπροσώπων εμπλεκομένων φορέων είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί .

Τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της πυροπροστασίας καταδεικνύονται και από την επίσης αποκάλυψη που έγινε στη διάρκεια της σύσκεψης σύμφωνα με την οποία το πυροφυλάκιο της περιοχής Ζήριας αυτή τη στιγμή δεν είναι προσβάσιμο ούτε με ειδικό όχημα, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι, για τη διάνοιξη του δρόμου.

Επίσης ο Δασάρχης Πατρών, τόνισε ότι για το 2014, η χρηματοδότηση του Δασαρχείου ήταν μόνο 20.000 ευρώ, όταν οι διαπιστωμένες ανάγκες της υπηρεσίας, υπερέβαιναν τις 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου