Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Γ.Ν. Πύργου: Χωρίς νευροχειρουργούς και πνευμονολόγο


Τρίμηνη απόσπασή τους από το νοσοκομείο Πύργου - Αλλά τέσσερις νέες προσθήκες.

Την ώρα που στο ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου Πύργου, έρχονται να προστεθούν τέσσερις μόνιμοι γιατροί, από τους αλήστου μνήμης διαγωνισμούς του 2009, 2010 και 2011, τρεις άλλοι γιατροί του «Ανδρέας Παπανδρέου» αποσπώνται για τρεις μήνες στα νοσοκομεία της Πάτρας. Πρόκειται για τους δύο νευροχειρουργούς και έναν πνευμονολόγο, αφήνοντας ουσιαστικά χωρίς τις δύο αυτές ειδικότητες όχι μόνο το νοσοκομείο του Πύργου αλλά ολόκληρο το νομό. Ως αφορμή των μετακινήσεων αυτών αναφέρθηκε ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες σε άλλα νοσοκομεία.

«Μηδέν» χειρουργικές επεμβάσεις…
Ως βασική αιτιολογία για τη μετακίνηση των δύο νευροχειρουργών σε νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας για ένα τρίμηνο, αναφέρθηκαν τα στατιστικά. Η μηδενική χειρουργική δραστηριότητα στον τομέα τους το πρώτο πεντάμηνο του 2015, αποτέλεσε την αιτία της μετακίνησής τους, η οποία αποφασίστηκε από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Όμως προφανώς λησμονούν ή αγνοούν στην διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας πως στο παρελθόν ή απουσία νευροχειρουργού ή νευροχειρουργικών εργαλείων στο νοσοκομείο του Πύργου, κόστισε τη ζωή σε συνανθρώπους μας, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει άμεσα μια απλή επέμβαση. Πλέον με τη μετακίνηση των δύο νευροχειρουργών οι Ηλείοι πολίτες για μια απλή νευροχειρουργική εκτίμηση θα πρέπει να μεταβούν στην Πάτρα. Η μετακίνηση των δύο νευροχειρουργών ουσιαστικά καταργεί τη λειτουργία του τμήματος αυτού στο νοσοκομείο Πύργου.

Πνευμονολόγος μια φορά την εβδομάδα
Ο μοναδικός πνευμονολόγος του νοσοκομείου Νίκος Χαροκόπος, που τυγχάνει και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, μετακινείται και αυτός σε νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου μια φορά την εβδομάδα θα πραγματοποιεί τακτικό ιατρείο στο νοσοκομείο Πύργου, ενώ θα υπάρξει επικουρικά βοήθεια και από γιατρό του ΠΕΔΥ. Και οι δύο αυτές κινήσεις που αποφασίστηκαν από την 6η ΥΠΕ αποτελούν ουσιαστική υποβάθμιση του νοσοκομείου σε ειδικότητες που καλύπτουν συνολικά τις ανάγκες του νομού.

Κάτι ξεχασμένες προσλήψεις
Μέσα από τρεις διαγωνισμού, πολυσυζητημένους από το 2009, 2010 και 2011, θα ενισχυθεί με μόνιμο ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο Πύργου. Έτσι την ώρα που τρεις γιατροί αποσπώνται σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού, τέσσερις νέοι πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα. Πρόκειται για έναν μαιευτήρα – γυναικολόγο, έναν αναισθησιολόγο, έναν μικροβιολόγο – βιοπαθολόγο και μια παιδίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου