Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ριγανόκαμπος: Τι έδειξε υγειονομικός έλεγχος στον καταυλισμό των Ρομά – Φόβοι για τη Δημόσια Υγεία


Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την κατάσταση στον καταυλισμό Ρομά του Ριγανόκαμπου Πατρών

Σύμφωνα με την ύπαρξη έγγραφου προκαλείται νέα ανησυχία στους κατοίκους της Ελγυκάδας οι οποίοι διαπιστώνουν πλέον πως κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

Ο υγειονομικός έλεγχος έγινε την  Παρασκευή 15 Μαΐου και οι ελεγκτές δημόσιας υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσαν:
*Στον καταυλισμό υπάρχουν 14 παράγκες όπου διαβιούν 250 άτομα
* Υπάρχει παροχή ύδρευσης με πρόχειρα λάστιχα για τις ανάγκες των κατοίκων,
* Δεν υπάρχει αποχέτευση, αποχωρητήρια και λουτήρες με αποτέλεσμα όλες οι φυσικές ανάγκες των ρομά να γίνονται υπαίθρια ως και το πλύσιμο των ρούχων και των σκευών με αποτέλεσμα όλα τα νερά να τρέχουν επιφανειακά, να λιμνάζουν και να αναπτύσσονται έντομα (κουνούπια, μύγες) και τρωκτικά.
* Δεν υπάρχουν κάδοι για την συλλογή απορριμμάτων με αποτέλεσμα αυτά να είναι διάσπαρτα στην περιοχή και κατά καιρούς να καίγονται ανεξέλεγκτα.
* Από όλον τον καταυλισμό μεταδίδεται έντονη δυσοσμία.
* Η όλη κατάσταση εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη από υγειονομικής άποψης εγκυμονεί κινδύνους για τους διαβιούντες στον καταυλισμό, επιβαρύνει το περιβάλλον και την δημόσια υγεία και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων προς προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου