Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: Οι γιατροί να δίνουν μηνιαίες συνταγές φαρμάκων ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς


Έκκληση κάνουν οι φαρμακοποιοί και της Πάτρας στον ΕΟΠΥΥ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην συνταγογράφηση των φαρμάκων ώστε να διατηρηθεί η ομαλότητα εν μέσω βαθύτατης κρίσης αλλά και δεινής κατάστασης που επικρατεί αυτές τις μέρες με τις τράπεζες κλειστές. Ωστόσο επισημαίνουν πως στο φάρμακο δεν τίθεται ποτέ θέμα πλαφόν, δηλαδή μερικής διάθεσης του.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να ενημερώσει τους γιατρούς να δίνουν στους ασθενείς συνταγές φαρμάκων μηνιαίες και όχι παραπάνω καθώς για να διατηρηθεί η ομαλότητα στην διάθεση και στον εφοδιασμό των σκευασμάτων θα πρέπει ο κάθε ασθενής να παίρνει τα φάρμακα που θα του χρειαστούν για έναν μήνα και όχι περισσότερο ώστε ένα εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση όλων. Επίσης ζητούν από τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, όσο διαρκούν τα capital control στις τράπεζες, να περιορίσει τις εξαγωγές των φαρμάκων καθώς δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα στην διάθεση των φαρμάκων, κάτι που έχουν ζητήσει από τον υπουργό και οι Φαρμακοβιοτέχνες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σοφιανόπουλος πρόβλημα  πιθανών θα δημιουργηθεί όταν θα χρειαστεί ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους φαρμακοποιούς αλλά και αυτοί τις αποθήκες καθώς μέχρις στιγμής έχουν παγώσει οι επιταγές τους και έχουν λάβει ένα 50%  αλλά αργότερα αν δεν πάρουν την υπόλοιπη χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει μέγιστο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου