Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μαζαράκι Αχαΐας: Το πόσιμο νερό πάει… στις ελιές και τα αμπέλια! Οι βρύσες στα σπίτια στέρεψαν



Στέρεψαν οι βρύσες των σπιτιών στο Μαζαράκι Αχαΐας. Οι κάτοικοι εδώ και καιρό λένε το νερό … νεράκι παρά το γεγονός ότι στα ορεινά του δήμου δυτικής Αχαΐας υπάρχει άφθονο νερό. Τι συμβαίνει όμως; Σύμφωνα με καταγγελίες, το πόσιμο νερό ποτίζει καλλιέργειες μέρα – νύχτα με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού τα οποία προορίζονται για οικιακή χρήση.

Μια από τις καταγγελίες , αγρότης άφησε ανοιχτό το δίκτυο να ποτίζονται οι ελιές του και έφυγε. Κάτοικος του χωριού που κατάλαβε τι είχε συμβεί αναγκάστηκε να κλείσει την παροχή, ενώ στα σπίτια στέναζαν από τη ζέστη χωρίς νερό!

«Πότε θα καταλάβουν οι συνδημότες μας ότι το πόσιμο νερό είναι αγαθό και θα πρέπει να το προσέχουμε πολύ ??? Μέρες τώρα σπαταλάμε το νερό αλόγιστα ποτιζοντας αμπέλια, ελιές και περιβόλια.Αποτέλεσμα? Τα μοτέρ στις γεωτρήσεις δουλεύουν ασταμάτητα, ξέρετε πόσο κοστίζει ένα μοτέρ αν καεί? ?? Τα σπίτια ξεμενουν από νερό για πολλές ώρες, οι βοσκοί δεν έχουν νερό για τα ζώα τους.Το χειρότερο? ?? Έχει σκεφτεί κάποιος σε περίπτωση φωτιάς που θα βρούμε νερό όταν το Δίκτυο είναι άδειο?????», χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του γραμματέα του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Τοπίου «Η ΩΛΕΝΙΑ» Γρηγόρη Ανδρουτσόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου