Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Σφοδρές διαμαρτυρίες για τη διαχείριση του νερού από τον δήμο Αγρίνιου


Ποικίλες και κυρίως αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση του δήμου Αγρινίου χθες Τρίτη  να προχωρήσει σε τετράωρη νυχτερινή διακοπή της υδροδότησης σε όλη την επικράτεια του δήμου, με σκοπό την εξοικονόμηση νερού, μετά και τα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται.

Το μέτρο είναι  αμφιβόλου σκοπιμότητας αλλά και αποτελεσματικότητας, αφού όπως έχει προκύψει, σε πολλές περιοχές και ειδικά στην πόλη του Αγρινίου τελικά δεν έγινε διακοπή, ενώ σε άλλες περιοχές οι διακοπές είναι πολύωρες. 

Από τα μεσάνυχτα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι δεν υπάρχει υδροδότηση σε διάφορες Τοπικές Κοινότητες αυτών των περιοχών. Και αυτο είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι  πολίτες καταγγέλλουν πως   »… μια φωτιά να πιάσει δεν θα υπάρχει νερό για να την σβήσουμε…» . Παράλληλα οι διακοπές αυτές είναι αιφνιδιαστικές χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια , με αποτέλεσμα κανείς να μην είναι προετοιμασμένος και οι πολίτες να τρέχουν σε μίνι μάρκετ και περίπτερα για να προμηθευτούν νερό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για «τιμωρητική λογική» του δήμου Αγρινίου, που στερεί το νερό από την πλειοψηφία των πολιτών, εξαιτίας της σπατάλης που κάνουν κάποιοι, τους οποίους όμως αδυνατεί να εντοπίσει ή να ελέγξει. Επισημαίνουν ακόμη πως ο δήμος αναζητά «καταδότες» που θα καταγγείλουν τα φαινόμενα σπατάλης, χωρίς όμως να ενεργοποιήσει κάποιον μηχανισμό ελέγχου των περιοχών όπου παρατηρούνται οι σπατάλες αυτές. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου, έχουν εντοπιστεί οι περιοχές όπου καταγράφονται αυτές οι υπερβολικές καταναλώσεις, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι γίνεται από μεριάς αρμοδίων γι’αυτό. Αντιθέτως, αυτές οι περιοχές θα «τιμωρηθούν»  συνολικά και «κατά προτεραιότητα» με διακοπές νερού…

Πρόκειται από την άλλη, για ένα ζήτημα συνολικό ειδικά στις Δημοτικές Ενότητες όπου επικρατεί απόλυτη αναρχία με παράνομες συνδέσεις, κατασπατάληση, «πειραγμένα» ρολόγια, πλήρη έλλειψη συνειδητής κατανάλωσης κλπ. Μεγάλη μερίδα δημοτών , με σαφείς τις ευθύνες προηγούμενων δημοτικών αρχών προ «Καλλικράτη» , έχει εντρυφήσει στο λογική πως το πόσιμο νερό είναι για κάθε χρήση και είναι δωρεάν… Έτσι παρατηρείται το πλέον οξύμωρο φαινόμενο, ο δήμος με τα περισσότερα νερά στην Ελλάδα, να έχει σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας.

Και να φανταστεί κανείς πως μόλις τώρα έχουν αρχίσει να καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες και το μεγάλο μέρος του καλοκαιριού είναι ακόμη μπροστά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου