Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Εναλλάξ υδροδότηση σε Ανω-Κάτω Οβρυά



Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα της υδροδότησης σε διάφορες περιοχές της Πάτρας, όπως Εγλυκάδα, Ρωμανού, Γηροκομείο κ.ά. Οι κάτοικοι σημειώνουν οτι κόβεται το νερό στα σπίτια τους για πάνω από δέκα ώρες, σε μια περίοδο που ο υδράργυρος κτυπάει κόκκινο και είναι επιτακτική η ανάγκη χρήσης του προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Ηδη έχει γίνει κρούση στη ΔΕΥΑΠ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μιας και οι διακοπές νερού είναι εκτεταμένες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, το πρόβλημα εντοπίζεται με πολύ πιο έντονο τρόπο στην Οβρυά και οφείλεται στην υπερκατανάλωση (ειδικά τις απογευματινές ώρες αιχμής) αλλά και την γενικότερη χρήση νερού (πέραν αυτής για πόσιμο).
«Αυτό οδήγησε και σε απορρύθμιση του δικτύου. Η ΔΕΥΑΠ καταβάλλει κάθε προσπάθεια -παρά τη δυσχέρεια των ημερών- για ταχύτατη προμήθεια και εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού.Μέχρι την ολοκλήρωση της λύσης των προβλημάτων η ΔΕΥΑΠ κρίνει ότι επιβάλλεται η διακοπτόμενη υδροδότηση μεταξύ Ανω και Κάτω Οβρυάς. Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές θα υδροδοτούνται εναλλάξ καθημερινά».
Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική παρέμβαση με αποτέλεσμα το φαινόμενο των διακοπών να παραμένει. Οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει και αναγκάζονται από την προηγούμενη ημέρα να αποθηκεύουν νερό σε μεγάλες κατσαρόλες ή δοχεία, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες.
Σημειωτέον ότι από την τρέχουσα εβδομάδα ο υδράργυρος θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ειδικά την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οπότε η ανάγκη για τροφοδότηση σε νερό θα παραμένει μεγάλη. Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση να δοθεί μια λύση στο πρόβλημά τους, μιας και στην παρούσα φάση περνούν το μαρτύριο της... σταγόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου