Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Εκκληση για τον ΦΠΑ από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμαλιάδας


Έκκληση στη ΔΟΥ Πύργου απευθύνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Αντωνάτος, προκειμένου να λήξει το σίριαλ με την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών έτους 2013.

Παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός αγροτών βρίσκεται σε αναμονή τα τελευταία δύο χρόνια και παρά τις διαβεβαιώσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, μέχρι σήμερα η επιστροφή του ΦΠΑ δεν έχει γίνει και οι αγρότες έχουν τεθεί σε καθεστώς «ομηρίας», αφού από αυτά τα χρήματα εξαρτάται η συνέχιση της καλλιέργειας και η επιβίωσή τους.


Ο έλεγχος των τιμολογίων όπως όλα δείχνουν δεν έχει ολοκληρωθεί και ο κ. Αντωνάτος τονίζει ότι οι αγρότες έχουν περιέλθει σε απόγνωση. «Μέσα σε αυτή τη δίνη των προβλημάτων και του οικονομικού αδιεξόδου, οι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό τίθεται θέμα επιβίωσης. Είναι αδιανόητο να μην έχουν καταβληθεί τα χρήματα μέχρι σήμερα, γι’ αυτό και κάνω έκκληση στη ΔΟΥ Πύργου να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τον έλεγχο και να καταβληθούν τα χρήματα στους αγρότες. Δεν είναι δυνατό να επιβαρύνονται διαρκώς οι αγρότες και να μην έχουν να πιαστούν από πουθενά. Καταρρέει ο κλάδος» σημείωσε ο κ. Αντωνάτος.



Πέραν αυτού, έχει ανακύψει και ένα ακόμη πρόβλημα, καθώς όλο αυτό το διάστημα που ήταν κλειστές οι τράπεζες και με δεδομένο ότι έχει περιοριστεί ο κύκλος εργασιών, δεν είναι εφικτό να πληρωθούν τα εργόσημα. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν ξεσηκωθεί οι εργάτες γης, οι οποίοι έχουν βάλει απέναντι τους αγρότες και αυτοί με τη σειρά τους είναι με δεμένα χέρια και καλούν την πολιτεία να δώσει λύση, για να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου