Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

«Φτάνει πια!» με τα σκουπίδια Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους στο Καβούρι Κατακόλου


Ανάμεσα στα ποντίκια περπατούν καθημερινά οι κάτοικοι του παραλιακού οικισμού στο Καβούρι Κατακόλου, που δεν μπορούν να χαρούν το καλοκαίρι εξαιτίας των συσσωρευμένων απορριμμάτων που είναι εκτεθειμένα σε κάθε σημείο της περιοχής. Τον τελευταίο χρόνο, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα, ενώ αυτά, είναι και ο βασικός λόγος που πολλοί παραθεριστές φέτος, δεν θα επισκεφθούν τα εξοχικά τους, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι κάτοικοι – μόνιμοι και μη – της παραθαλάσσιας περιοχής του Καβουρίου, όπως δήλωσαν , ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, καθώς η αφόρητη ζέστη και οι σωροί των απορριμμάτων που βρίσκονται ανά εκατό μέτρα σε όλη την έκταση του δρόμου και έξω από τις πόρτες τους, τους «πνίγουν» στην κυριολεξία και οι ίδιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την δυσωδία, τις μύγες και τα μικρόβια. 

Στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα έχουν εγκατασταθεί οικογένειες ετεροδημοτών που το σκέπτονται να παραμείνουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μέσα στα σκουπίδια, ενώ άλλοι, δεν αποφασίζουν να έλθουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί. 

Εκείνο που ζητούν οι κάτοικοι είναι να γίνει άμεσα η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα σημεία της παραθαλάσσιας περιοχής, όχι μόνο του Καβουρίου αλλά και των υπολοίπων οικισμών της παραθαλάσσιας ζώνης, καθώς η εικόνα αυτή, όπως τονίζουν, αποτελεί δυσφήμιση για τον Πύργο, στους τουρίστες που περνούν από το σημείο και επισκέπτονται την παραλία για τα μπάνια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου