Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

''ΔΙΑΛΟΓΟΣ'' ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κι’ εσύ ακροδεξιά βασανισμένη

-Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
-Γιατί παραιτήθηκε ο Σαμαράς παιδί μου!
-Και τι σχέση έχει αυτό πατέρα; Αφού για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ ψηφίσαμε και εμείς είπαμε ΟΧΙ όπως και ο Τσίπρας και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας.
Δεν έχει σημασία παιδί μου, η ΝΔ διαλύεται και εμείς θα παίρνουμε τις ψήφους της.
-Μα πατέρα αυτοί οι ψηφοφόροι της ΝΔ ψήφισαν ΝΑΙ και εμείς ΟΧΙ, πως θα έρθουν σε εμάς και γιατί να τους πάρουμε αφού είμαστε αντιμνημονιακοί; Α! Κατάλαβα, γι’ αυτό δεν διαγράφεις τον Γούδη παρότι έγραφε συνέχεια υπέρ του ΝΑΙ.
-Παιδί μου αυτά είναι συστήματα υψηλής πολιτικής.
-Δηλαδή πατέρα σαν αυτά που λένε ότι αποσύρθηκε η Πολιτική Αγωγή από την δίκη σου και αποφυλακίστηκε νωρίτερα ο Λιάκος επειδή ψηφίσαμε ΟΧΙ;
-Παιδί μου η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη (μετά τον Ιανουάριο). Τα υπόλοιπα είναι κακοήθειες που τις λένε κάποιοι διαγραφέντες και αυτόνομοι.
-Μα πατέρα και αυτοί ΟΧΙ είπαν στο Δημοψήφισμα. Εκτός από τον Ρήγα και τον «Ελεύθερο Κόσμο» που κάλεσαν σε Αποχή.
-Μα παιδί μου αυτοί τα παίρνουν από την ΝΔ είναι γνωστά αυτά.
-Δηλαδή αυτοί από τον χώρο που λένε ΟΧΙ ή Αποχή είναι πληρωμένοι και όσοι είπαν ΝΑΙ δεν είναι; Μπερδεύτηκα πατέρα! Και το Εθνικό Μέτωπο είπε ΟΧΙ αυτούς ποιοι τους πληρώνουν;
Παιδί μου τα πράγματα είναι απλά. Όσοι είναι μαζί μας είναι απλήρωτοι και όσοι είναι εναντίον μας είναι πληρωμένοι. Εμείς ούτως ή άλλως θα είμαστε αντιπολίτευση.
-Σε ποιον πατέρα, στον Τσίπρα; Στον Καμμένο; Αφού τα ίδια λέγαμε με αυτούς πριν και τα ίδια λέμε τώρα. Πως θα κάνουμε αντιπολίτευση σε κάτι που συμφωνούμε; Άσε που αν στην κυβέρνηση της κάτσουν οι διαπραγματεύσεις, τότε αυτή θα μας κατσικωθεί για πόσα χρόνια.
-Και λοιπόν; Θα περάσει και άλλα νομοσχέδια για τους μετανάστες, θα φτιάξει επιτέλους το τζαμί, θα νομιμοποιήσει τον γάμο των ομοφυλοφίλων, θα διορίσει και άλλους αριστερούς στο δημόσιο. Σε όλα αυτά εμείς θα κάνουμε αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο με επερωτήσεις. Οι άλλοι, οι εξυπνάκηδες, θα κολλάνε καμιά αφίσα, θα κάνουν καμιά συγκεντρωσούλα, θα κράξουν από τις φυλλάδες τους και εμείς θα τους καταγγέλλουμε ως προβοκάτορες και πληρωμένους. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι απλά.
=Πατέρα κάτι τελευταίο γιατί σε κούρασα. Ξέρεις ότι μου αρέσει αυτή η ιστορία. Διάβαζα λοιπόν ότι το 1989 το ΕΝΕΚ…
-Μην μου μιλάς για δαύτους! Μόνον ο Σχοινάς έβαλε μυαλό και αυτός μετά από καιρό.
-Τέλος πάντων! Το ΕΝΕΚ το 1989 στις βουλευτικές στήριξε την ΝΔ για να φύγει το ΠΑΣΟΚ και στις Ευρωεκλογές κατέβηκε μόνο του και πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του. Μετά από λίγα χρόνια εξαφανίστηκε. Μήπως λοιπόν η ιστορία διδάσκει ότι όταν ταυτίζεσαι με έναν άλλον χώρο, έστω και περιστασιακά, χάνεις την πολιτική αυτοτέλειά σου; Μήπως την πατήσουμε έτσι και εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ;
-Ποιος στα μαθαίνει αυτά; Η ιστορία ποτέ δεν επαναλαμβάνεται! Τέρμα το σερφάρισμα στο facebook και από αυτήν την εβδομάδα θα σε εξετάζω να δω αν ξέρεις όλα τα δελτία τύπου απ’ έξω.
Ύπνο τώρα!

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος
ΥΓ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως φανταστική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου