Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Πρόβες χάους στην Ελλάδα


Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς. Οι φίλοι της Ελλάδας είναι αφανείς και οι εχθροί ολοφάνεροι και πολλοί. Η φωτιά στον Υμηττό και η τεράστια πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας θύμισαν σε αρκετούς παρατηρητικούς αναγνώστες ένα πρωτοσέλιδο θέμα της 19ης Απριλίου, που είχε τίτλο «Φωτιές όπως το 2007 φοβάται το Μαξίμου. Και ξένοι πράκτορες μαζί με τα κύματα λαθρομεταναστών».

Εκεί, μεταξύ άλλων, επισημαίνονταν τα ακόλουθα: «Στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει σημάνει συναγερμός εν όψει της θερινής περιόδου, που ξεκινά σε μερικές εβδομάδες. Ο φόβος να συνδυαστεί η σημερινή, διαρκώς επιδεινούμενη, κατάσταση με καταστροφικές πυρκαγιές είναι μεγάλος και καθόλου αβάσιμος... Οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, αξιολογώντας τα υπάρχοντα στοιχεία και αξιοποιώντας την οδυνηρή εμπειρία παλαιότερων ετών, έχουν εκπέμψει SOS προς τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων τους για τα προβλήματα που διαφαίνονται».

Το σκηνικό φαίνεται ακόμα πιο απειλητικό, αν συνδυαστεί με την αποκάλυψη για την επιχείρηση «χάος» από ξένους πράκτορες, που έγινε αντιληπτή από τις Αρχές ασφαλείας της χώρας, οι οποίες συνέλαβαν 14 αλλοδαπούς στα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης.

Πληροφορίες θέλουν «τις ελληνικές Αρχές να είχαν ενημερωθεί για ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες επεδίωκαν, πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και συγκεκριμένα στις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του "όχι" και του "ναι" την Παρασκευή 4 Ιουλίου, να "χτυπήσουν"... προκαλώντας αιματοκύλισμα στο κέντρο της Αθήνας».

Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξεταστεί η αινιγματική δήλωση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας». Αυτή η φράση ειπώθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Καθώς φαίνεται μερικοί επιδιώκουν να εξασκηθούν στις τεχνικές απορρύθμισης του κράτους μας, αλλά τώρα έχουσιν γνώσιν οι φύλακες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου