Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Μεσολόγγι:Σπασμένη η προτομή του Γιώργου Κίτσου στον Κήπο Των Ηρώων


Στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου μετά την Πύλη, βρίσκεται ο Κήπος των Ηρώων. Στο χώρο αυτό οι Μεσολογγίτες έθαβαν τους νεκρούς τους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου,αφού το νεκροταφείο ήταν αποκλεισμένο.
Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά την διάρκεια της μάχης για ανεξαρτησία αγωνίστηκαν και θάφτηκαν οι μαχητές της φρουράς της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Στην είσοδο του Κήπου Των Ηρώων υπάρχει η προτομή του Γιώργου Κίτσου η οποία είναι σπασμένη εδώ και μια εβδομάδα περίπου.Όπως μας μετέφεραν η ζημιά έγινε από φοίνικα τον οποίο συνεργείο προσπάθησε να απομακρύνει από τον Κήπο μιας και είχε χτυπηθεί από το κόκκινο σκαθάρι.

Μια εβδομάδα τώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την δημοτική αρχή για το συμβάν και για το τι μπορεί να γίνει με την προτομή.

Στην Επανάσταση του 1821 ο Κίτσος ήταν αρχηγός των Ηπειρωτών και πολέμησε στην πολιορκία του Μεσολογγίου. Ο ακουσμένος προμαχώνας της Λουνέτας ήταν η θέση του καπετάνιου σε όλη την διάρκεια της πολιορκίας. Συμμετείχε στην έξοδο της φρουράς, και κατόρθωσε να σωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου