Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

«Τρολάρουν» την Πατρών-Πύργου με τις απανωτές εκλογές – Αναβάλλεται η δημοπράτηση για ακόμη μια φορά!


Σε φάση αναμονής ο δρόμος-καρμανιόλα

Σκηνικό για… γέλια και για κλάματα είναι αυτό που πλέον δημιουργείται με «θύμα» την Πατρών – Πύργου, στο βωμό των επαναλαμβανόμενων εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του έργου προβλεπόταν να γίνει τον Σεπτέμβριο, όλα δείχνουν όμως ότι οδηγείται σε αναβολή, δεδομένου ότι δεν έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την κατάτμηση της εργολαβίας.

Θυμίζουμε πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες που παρουσιάζεται αναβολή της δημοπράτησης του έργου, λόγω εκλογών. Στις 31 Ιανουαρίου είχε προγραμματιστεί η δημοπράτηση του συνολικού αντικειμένου της Πατρών - Πύργου, αλλά ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, εξαιτίας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Με την αλλαγή της Κυβέρνησης υπήρξε νέος προγραμματισμός και αλλαγή στρατηγικής, καθώς το υπουργείο υποδομών έκρινε σκόπιμη και ανακοίνωσε την κατάτμηση του έργου σε οκτώ κομμάτια, τα οποία θα δημοπρατούνται διαδοχικά, με τον πρώτο διαγωνισμό να γίνεται το φθινόπωρο. 

Η τύχη λοιπόν της Πατρών – Πύργου εξαρτάται από τις διαθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η υλοποίησή της λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, σε μια εποχή που οι οικονομικοί πόροι είναι δυσεύρετοι και μεταφέρονται από έργο σε έργο

Δεν πρέπει σαφώς να ξεχνάμε πως ο εν λόγω δρόμος – καρμανιόλα έχει βαφτεί πολλές φορές με άμα αθώων ψυχών, ενώ οι οδηγοί στην κυριολεξία καρδιοχτυπούν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου