Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

«Το Αρχηγείο άφησε χωρίς Διοικητή το Αιτωλικό»


Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας

Η ένωση μας, στην μέχρι τώρα πορεία της υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης στις αποφάσεις της διοίκησης είτε αυτές προέρχονταν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είτε από την τοπική διοίκηση όταν αυτές είναι προς όφελος αρχικά των αστυνομικών και κατά δεύτερον του Υπηρεσιακού συμφέροντος στηρίζοντάς τες περά από κάθε σκοπιμότητα μια από αυτές ήταν και οι τελευταίες μεταθέσεις των Αξιωματικών στη Δ/νση Αστυνομίας Αιτωλίας με τις οποίες το Αρχηγείο κινούμενο στη σωστή κατεύθυνση κάλυψε από πλευράς τουλάχιστον της διοίκησης όλες τις νευραλγικές Υπηρεσίες της Δ/νσης μας.

Και μας βρήκε απόλυτα σύμφωνους, Όμως… πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το Αρχηγείο στην εξέταση των προσφυγών αποφάσισε να αφήσει χωρίς Διοικητή την πιο νευραλγική υπηρεσία της Δ/νση μας, το Α.Τ. Αιτωλικού. Αποφάσισε, παραβιάζοντας τις διατάξεις του κώδικα μεταθέσεων, ότι η Υπηρεσία η οποία εδρεύει στην πιο προβληματική, από πλευράς εγκληματικότητας, περιοχή θα πρέπει να μείνει ακέφαλη και να μεταθέσει τον Αξιωματικό που προοριζόταν για Διοικητής, όχι σε κάποια άλλη τουλάχιστον Υπηρεσία που έχει ανάγκες αλλά σε μια Υπηρεσία που θα έλεγε κανείς ότι παρατηρείται συνωστισμός¨ Αξιωματικών καθόσον οι οργανικές της θέσεις έχουν καλυφθεί προ πολλού. Φτάσαμε ξανά στο σημείο μηδέν για το Α.Τ. Αιτωλικού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο και από πλευράς διοίκησης μία υπηρεσία η οποία βρίσκεται σε μία περιοχή με πλείστα προβλήματα. Ξεχνούν προφανώς, ότι δεν πέρασε πολύς καιρός από την εποχή που το Αρχηγείο διέταζε την μετακίνηση ολόκληρων διμοιριών από την Κόρινθο, από την Πάτρα, από τον Πύργο, από το Καρπενήσι ακόμη και από Θεσπρωτία και Ιωάννινα προκειμένου να επέλθει η τάξη στην περιοχή του Αιτωλικού καθόσον είχε διασαλευθεί από τη «εξέγερση» των κατοίκων που ζητούσαν το αυτονόητο… την προστασία των οικογενειών τους και της περιουσία τους η οποία κινδύνευε από την αυξημένη εγκληματικότητα.

Ζητούμε, άμεσα, το Αρχηγείο μας να διορθώσει αυτή του την απόφαση τοποθετώντας έτερο Αξιωματικό στη θέση του Διοικητή. Ζητούμε, το Αρχηγείο μας να είναι αυτό που πρώτο θα τηρεί τους κανονισμούς και θα εφαρμόζει τη νομοθεσία δείχνοντας σε όλους μας τη σωστή κατεύθυνση. Ζητούμε τέλος, το Αρχηγείο να είναι και αυτό αρωγός στη δικιά μας προσπάθεια που κάνουμε για να σταθεί η Ελληνική Αστυνομία στο ύψος της και δίπλα στους πολίτες αυτή της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου