Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Μια στέγη για τον χειμώνα ζητά οικογένεια ανέργων με 3 παιδιά στο Κλινδιά


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Να στεγάσει την πενταμελή οικογένειά του, σε ένα σπίτι ή ακόμα και σε λυόμενο, ζητά από τις αρμόδιες αρχές, ένας 38χρονος από την τοπική κοινότητα Κλινδιά της δημοτικής ενότητας Ωλένης, που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της ανεργίας που έχει «χτυπήσει» την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει μια στέγη για τα τρία του παιδιά και την σύζυγό του.



Ο λόγος, που ο 38χρονος, Χαράλαμπος Αβράμης, από το Κλινδιά, ψάχνει να βρει ένα σπίτι να μείνει, είναι γιατί, θα πρέπει μέχρι τον επόμενο μήνα, να φύγει από το σπίτι στο οποίο φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια καθώς οι ιδιοκτήτες του, θα το χρησιμοποιήσουν για ανακαίνιση προκειμένου να μείνουν στο χώρο.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, ο Χαράλαμπος Αβράμης, έχει βρει κλειστές πόρτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πύργου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς, δεν μπορεί να αποκτήσει το λυόμενο που θέλει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού θα πρέπει σε λίγες εβδομάδες να αποχωρήσει από το σπίτι που τον φιλοξενεί.



Δεν έχει που να μείνει



Όπως εξήγησε ο Χαράλαμπος Αβράμης, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί με την οικογένειά του, είναι δύσκολες, ειδικά το χειμώνα, ωστόσο μέχρι σήμερα είχε μια στέγη για να μπορούν τα τρία του παιδιά να μένουν με αξιοπρέπεια. Η τοπική κοινότητα Κλινδιά, απέχει πολλά χιλιόμετρα από τον Πύργο ή από το κέντρο της δημοτικής ενότητας Ωλένης, το Καράτουλα ενώ στην περιοχή, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν υπάρχουν προοπτικές, ούτε για την ανεύρεση εργασίας ούτε για να μπορέσει να βρει εκεί ένα άλλο σπίτι.



«Δεν έχω χρήματα να νοικιάσω και ζητώ μόνο ένα λυόμενο για να μπορέσω να στεγάσω την οικογένειά μου τώρα που θα πρέπει να φύγω από αυτό το σπίτι. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με μεγάλες δυσκολίες», αναφέρει ο Χαράλαμπος Αβράμης.



Έρχεται δύσκολος χειμώνας



Ο 38χρονος άνεργος πατέρας προσπαθεί να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα τρία του παιδιά, τα οποία, αναγκάζονται μέσα στο χειμώνα, να πηγαίνουν σχολείο στο Γούμερο όμως η κατάσταση πλέον φαίνεται να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για την οικογένεια, αφού, σε λίγο διάστημα δεν θα έχει σπίτι να μείνει.

Τα τρία παιδιά του Χαράλαμπου Αβράμη και της γυναίκας του Άννας, ηλικίας 9, 6 και 4 ετών, πολλές φορές παραμένουν νηστικά, καθώς για αρκετές ημέρες δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τρόφιμα αφού τα 750 ευρώ που λαμβάνει κάθε τρίμηνο ο άνεργος πατέρας ως επίδομα πολύτεκνου, δεν φτάνουν ούτε για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.



«Είμαι άνεργος και εγώ και η γυναίκα μου και ζούμε με 750 ευρώ ανά τρίμηνο που παίρνουμε επίδομα πολύτεκνου. Δεν έχουν τα παιδιά να φάνε μερικές μέρες καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν. Ο θείος μου είναι συνταξιούχος και τώρα θα έλθει με την οικογένειά του να μείνει στο σπίτι το οποίο μου είχε παραχωρήσει προσωρινά για να μένω. Δεν έχουμε που να πάμε. Μόνο ένα λυόμενο ζητάμε για να μπορέσουμε να μείνουμε. Έρχεται χειμώνας. Που θα πάω να μείνω; Θα πρέπει σε είκοσι μέρες να φύγω από το σπίτι», αναφέρει ο Χαράλαμπος Αβράμης ενώ την ανησυχία της για τον χειμώνα που έρχεται εκφράζει η σύζυγός του Άννα, η οποία τόνισε πως χωρίς στέγη μέσα στο χειμώνα που έρχεται η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.



Δεν δικαιούται λυόμενο



Προσπάθειες για την ανεύρεση ενός λυομένου έχει κάνει για την οικογένεια και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κλινδιά, Σπύρος Γκάτσης, ο οποίος σημείωσε ότι: «Πήγα στο ΤΑΣ και ρώτησα για κάποιο λυόμενο να βρεθεί για να μπορέσει ο άνθρωπος αυτός να μείνει κάπου. Έχει τρία παιδιά, είναι φτωχοί. Δουλειά δεν υπάρχει, έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και ρώτησα και στην Πρόνοια και στο ΤΑΣ και μου είπαν πως δεν δικαιούται αν δεν είναι σεισμοπαθής ή πλημμυροπαθής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου