Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πύργος: Σοκάρουν οι εικόνες με τους αρουραίους να κάνουν πάρτι στα βουνά των σκουπιδιών


Εικόνες όπως αυτές που σας μεταφέρουμε σήμερα φαίνεται πως δεν αρκούν για την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών, για την κατάσταση που βιώνουμε οι πολίτες του δήμου Πύργου και πάλι έντονα τους τελευταίους μήνες. Και δεν ξέρουμε τι να πούμε, σε ποιον πλέον να απευθυνθούμε όταν επικρατεί αυτή η κατάντια. Ελπίζουμε μόνο πως η δύναμη της εικόνας μπορεί να αφυπνίσει συνειδήσεις, να κινητοποιήσει φορείς, να προκαλέσει μια αλλαγή σε όσα συμβαίνουν. Και δεν θα ασχοληθούμε με το αν θα περάσουμε Χριστούγεννα με τα σκουπίδια στους δρόμους. Γιατί περάσαμε ξανά Χριστούγεννα και Πάσχα και καλοκαίρι και Δεκαπενταύγουστο και τα σκουπίδια είναι εδώ με τον κόσμο να έχει συνηθίσει πλέον αυτό το χάλι... Όμως η εικόνα των τρωκτικών, που η ανθρώπινη παρουσία δεν είναι ικανή να τρομάξει ή να διώξει, την ώρα που αυτά επιδίδονται σε ένα ατελείωτο τσιμπούσι μέσα στα βουνά των σκουπιδιών, θα πρέπει αν όχι να μας τρομάζει εμάς, τουλάχιστον να μας ανησυχεί. Να μας ανησυχεί για τους κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, έξαρσης επιδημιών, επίθεσης σε ανθρώπους και άλλων ακραίων καταστάσεων.

Μπροστά σε αυτές τις εικόνες, οι συσκέψεις στα γραφεία υπουργών, οι επισκέψεις γενικών γραμματέων και οι ατελείωτες υποσχέσεις τι μπορούν να μας πουν;

Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος εκεί έξω, ας βάλει άμεσα τέλος στο μαρτύριο, γιατί η στιγμή που ο κόσμος θα πάρει το νόμο στα χέρια του δεν αργεί να έρθει... Και εκεί θα τον έχουν οδηγήσει όλοι αυτοί οι ανευθυνο-υπεύθυνοι του τόπου μας, που μη έχοντας άλλη λύση, απολαμβάνουν θέσεις και αξιώματα αδιαφορώντας για τους πολίτες αυτού του τόπου.

Οι εικόνες είναι απο μεγάλο χωριό και ουσιαστικά προάστιο της πόλης του Πύργου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου