Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Κλείνουν τα πάντα στην Πάτρα - Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην απεργία


Κλείνουν τα πάντα την Πέμπτη στην Πάτρα, με δεκάδες επαγγελματικούς κλάδους και συνδικαλιστικούς φορείς να συμμετέχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 3 Δεκέμβρη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας καλεί όλους του εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα από κοινού με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία της 3ης Δεκεμβρίου και στο συλλαλητήριο στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Όλγας). 

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ' αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου