Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

"Πάτρα - Πύργος": Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!


Κούφια λόγια η δέσμευση Σπίρτζη  για  δημοπράτηση του πρώτου τμήματος εντός του 2015 - Νέα  παραπομπή στις καλένδες.

Στις καλένδες μπαίνει  γι άλλη μια φορά  το πολύ σημαντικό για την Ηλεία έργο του αυτοκινητόδρομου  «Πάτρα-Πύργος». Ενώ είχε ανακοινωθεί η δημοπράτησή του εντός του τρέχοντος Δεκεμβρίου από τα πιο επίσημα χείλη (του αρμοδίου υπουργού Σπίρτζη)  και είδαμε προχθές στα αθηναικά ΜΜΕ   ότι το συγκεκριμένο  κομμάτι της Ολυμπίας οδού  περιλαμβάνεται στην λίστα των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ  που θα αναλάβει να τα «τρέξει» η υπό σύσταση συντονιστική επιτροπή υπουργών,  μείναμε με το στόμα ανοιχτό,  οι πάντες στην Ηλεία, ακούγοντας ότι η κυβέρνηση αναβάλλει την δημοπράτηση για το Καλοκαίρι  του 2016. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου πάει πίσω.  Το γεγονός πως  ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι  η δημοπράτηση θα καθυστερήσει κατά ένα περίπου εξάμηνο, προκαλεί οργή και αγανάκτηση  σε κάθε Ηλείο. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι και η παρούσα κυβέρνηση ακολουθώντας την τακτική των προηγουμένων, αντιμετωπίζει τους  Ηλείους πολίτες  ως  β’ κατηγορίας και ως αφελείς. Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη. 

Παρότι ο υπουργός υποδομών  είχε από το περασμένο καλοκαίρι δεσμευθεί για την τμηματική  μεν, αλλά άμεση  δημοπράτηση του έργου, φθάσαμε στο τέλος του 2015 για να μας πουν «ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι». 

Ο κ. Σπίρτζης είχε υποσχεθεί  ότι αυτόν τον μήνα  θα γινόταν  η δημοπράτηση.

Την μεταθέτει όμως  και πάλι στο μέλλον.  

Θυμίζουμε ότι απαντώντας, προ ημερών  σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) Γιάννη Κουτσούκου για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, είχε αναφέρει:  «Μέσα στον Δεκέμβριο  αναμένεται να δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα και να ξεκινήσει να υλοποιείται η πρώτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, η οποία θα έχει προϋπολογισμό 67 εκατ. ευρώ και θα εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ».

«Το πρώτο κομμάτι του έργου... θα βγει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Αυτό για το οποίο  πιέζουμε τις υπηρεσίες είναι για να βγουν δύο διαγωνισμοί, δύο από τα τμήματα του έργου Πάτρα - Πύργος μέσα στο Δεκέμβριο» είχε σημειώσει.

Τώρα ο υπουργός αναβάλλει και πάλι την πρώτη δημοπράτηση, τοποθετώντας την στις αρχές του Καλοκαιριού. Το πρόσχημα  βρέθηκε  και  είναι η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου   για την επικαιροποίηση του έργου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου