Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αχαϊα: Με... κομματικό "άρωμα" η τοποθέτηση Διοικητών στα Νοσοκομεία


Πρακτικές που θυμίζουν την τακτική προηγούμενων κυβερνήσεων, αν και προεκλογικά μνημονεύονταν ως απεχθείς, φαίνεται πως χρησιμοποιεί πλέον και η νέα κυβέρνηση του τόπου, όσον αφορά στο διορισμό Διοικητών Νοσοκομείων.

Σε επίπεδο Αχαϊας, η αξιολόγηση των Διοικητών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έχει διεκπεραιωθεί, ενώ ούτε ένας δεν θα παραμείνει στη θέση του, αφού έχουν κιόλας παυθεί.

Με το πέρας της αξιολόγησης ξεκίνησε η κατάθεση των βιογραφικών από ενδιαφερόμενους, με τη διαδικασία ορισμού να τοποθετείται χρονικά μέσα στον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, ο κομματικός μηχανισμός φαίνεται πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στις τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας ήδη ετοιμάζει λίστα προτεινόμενων υποψηφίων προς τον Υπουργό Υγείας, ενώ δεν είναι και λίγες οι αυτοπροτάσεις πολιτικών προσώπων που ανήκουν στο Κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ενδιαφέρον για μία θέση Διοικητή ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε νοσοκομείο της Πάτρας είναι ήδη μεγάλο, με τα… τηλέφωνα να έχουν πάρει "φωτιά".

Θυμίζουμε πως οι ως άνω πρακτικές ακολουθήθηκαν κατά κόρων τα προηγούμενα χρόνια από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τοποθετούσαν στις διοικήσεις πρόσωπα εμπιστοσύνης τους, που προέρχονταν ασφαλώς από τον κομματικό ιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου