Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πάτρα: «Σουρωτήρια» τα αστυνομικά τμήματα σε επιθέσεις «τρόμου»


«Εκεί που βρίσκονται τα κτίρια της τοπικής αστυνομίας, έτσι όπως είναι χωροθετημένα, αποτελούν εύκολο στόχο για ενέργειες που σαφή στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους αστυνομικούς. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, αφού όποιος θέλει μπορεί να λάβει δράση, όπως το χθεσινό περιστατικό στο τμήμα Μεταγωγών της Πάτρας, όπου νεαρός πέταξε βόμβα μολότοφ».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αχαϊας, Σταύρος Τσεκούρας, με αφορμή τη σύλληψη 23χρονου, ο οποίος ανέβηκε σε ταράτσα πολυκατοικίας και εξφενδόνισε βόμβα μολότοφ στο τμήμα Μεταγωγών.

»Έχουν ευθύνη κάποιοι σε αυτή την πόλη. Αυτοδιοικητικοί και μέλη της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Πιέζουμε χρόνια για την αποκέντρωση των τμημάτων και υπηρεσιών μας. Για παράδειγμα ένα κτίριο στη συμβολή της Νέας Εθνικής Οδού με την Αμερικής θα ήταν μια καλή περίπτωση», συμπλήρωσε ο κ. Τσεκούρας.

«Συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, όταν τα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση από άλλα κτίρια και μάλιστα μέσα στην πόλη. Πώς να υπάρξει έτσι η κατάλληλη φρούρηση και ασφάλεια;», σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαϊας και προσθέτει πως «σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου υπάρχουν κτίρια «κοσμήματα» της ΕΛ.ΑΣ.»

«Μιλάμε για κατάντια στην Πάτρα. Και εκτός των παραπάνω, θα υπάρξει περαιτέρω συγκέντρωση υπηρεσιών στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού, περιοχή που ούτε να παρκάρεις δεν μπορείς. Αυτά μόνο στην Πάτρα», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεκούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου