Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ανατ. πλευρά Πύργου: Όχι άλλη υποβάθμιση


Την αναβάθμιση της ανατολικής πλευράς της πόλης του Πύργου, η οποία τα τελευταία χρόνια, παραμένει μια περιοχή «φάντασμα» τόσο για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο σημείο όσο και για τους κατοίκους που μένουν εκεί, ζητούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, πολλοί από τους οποίους, εδώ και αρκετά χρόνια έχουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή και την βλέπουν κάθε ημέρα να υποβαθμίζεται, όλο και περισσότερο.

Όπως ανέφεραν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή στα Χαλικιάτικα και τις οδούς Αλφειού και Ολυμπίων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου, η οποία παρά το γεγονός πως διαθέτει σχολεία, καταστήματα και χώρους για πάρκα καθώς και το κτήριο του Κούβελου, παραμένει αναξιοποίητη και χωρίς ασφάλεια για τους πεζούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σημαντικές παρεμβάσεις

Όπως εξήγησαν οι επαγγελματίες που μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα πρέπει να δοθεί ουσιαστική μέριμνα στην ανατολική πλευρά της πόλης, ώστε αυτή να αναζωογονηθεί και να αναβαθμισθεί.

Έργα που πρέπει να γίνουν ως προς αυτό, είναι η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού, τόσο επί της οδού Ολυμπίων όσο και επί της οδού Αλφειού, που αποτελεί και δρόμο ευρείας κυκλοφορίας λόγω των μετακινήσεων των οδηγών προς τον Νομό Μεσσηνίας καθώς και των γύρω οδών της περιοχής ενώ απαραίτητο κομμάτι είναι και οι πεζοδρομήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των μαθητών των σχολείων που διέρχονται πεζοί τις οδούς.

Επίσης αρκετά προβλήματα δημιουργούνται επί της οδού Αλφειού, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλεί σε πολλές περιπτώσεις εκνευρισμό στους διερχόμενους οδηγούς. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, θα πρέπει οι αρμόδιοι να προχωρήσουν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε συνδυασμό με ουσιαστικά έργα ανάπλασης προκειμένου να εξυπηρετούνται τόσο οι ίδιοι οι οδηγοί όσο και τα καταστήματα που βρίσκονται στο σημείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου