Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 450 ευρώ «ραβασάκι» σε γιατρούς με καθυστέρηση 10 χρόνια


Προ εκπλήξεων βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες γιατροί που είχαν κάνει το αγροτικό τους στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καθώς καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 450 ευρώ για οφειλές που έπρεπε να κρατηθούν εκείνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήταν ακόμη ασκούμενοι γιατροί.

Σύμφωνα με καταγγελίες το «ραβασάκι» που έλαβαν οι συγκεκριμένοι γιατροί υποδεικνύει πως πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 450 ευρώ για χρέη προς το Δημόσιο, τις γνωστές και ως κρατήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό αυτό έπρεπε να παρακρατηθεί υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), όπως είθισται να γίνεται, όταν οι γιατροί έκαναν ακόμη το αγροτικό τους. Αντ” αυτού η συγκεκριμένη επιστολή ήρθε ακόμη και 10 χρόνια μετά σε κάποιους γιατρούς!

Μεγάλη ήταν λοιπόν η έκπληξη των γιατρών καθώς δεν είχαν καμία ειδοποίηση για την οφειλή αυτή κι ανησυχούν για το πως θα πληρώσουν τα 450 αυτά ευρώ από τη στιγμή που δεν έχουν πληρωθεί για αρκετές από τις εφημερίες που έχουν κάνει ενώ τους χρωστούν ακόμη και κάποια μηνιάτικα, αφού ως γνωστόν η κατάσταση στη δημόσια Υγεία είναι αποκαρδιωτική.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιούνται για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις τους και για το σε ποιον αρμόδιο φορέα θα πρέπει να απευθυνθούν για να ενημερωθούν περεταίρω για το εν λόγω ζήτημα.

Να σημειωθεί επίσης πως αρκετά από τα στοιχεία των γιατρών είναι λάθος καταχωρημένα όπως για παράδειγμα σε μερικούς που δεν είναι κανονικά αναγραφόμενη η διάρκεια του αγροτικού τους.  Μήπως αυτό ήταν κάποια παράλειψη του αρμόδιου Υπουργείου; Μήπως κάποιου υπαλλήλου; Μήπως, πέραν αυτής της «παράλειψις», θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα η ενημέρωση στους ασκούμενους γιατρούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου