Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα: Άστεγες 3 οικογένειες με 5 παιδιά


Την ώρα που στην Πάτρα είναι ξενοίκιαστα εκατοντάδες σπίτια, τρεις συνολικά οικογένειες με 5 παιδιά, ζουν σε αυτοκίνητα και πρόχειρες κατασκευές, γιατί πλέον δεν έχουν μόνιμη στέγη, μετά την έξωση.

Οι Πατρινοί δεν φέρονται διατεθειμένοι να ανοίξουν έστω και προσωρινά τα κλειστά σπίτια τους, με τον σκληρό χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών και υπάρχουν προσφορές, που όμως είναι αδύνατον να γίνουν δεκτές λόγω απόστασης, από Μεσολόγγι και Αθήνα.
Έκκληση να επανεξετάσουν την απόφασή τους οι τοπικοί ιδιοκτήτες αχρησιμοποίητων σπιτιών απευθύνει το Φωτεινό Αστέρι, που άρχισε να δέχεται πολίτες, που το ενημερώνουν ότι στα επόμενα 24ωρα, μένουν χωρίς στέγη, αφού τα απλήρωτα ενοίκια και η ανεργία, βγάζουν τα μικρά παιδιά τους στο δρόμο.

«Δεν καταλαβαίνουν στην Πολιτεία τι κάνουν; Δεν αντιλαμβάνονται την αγωνία των γονέων που με τέτοιες καιρικές συνθήκες έχουν τα παιδιά τους αν κοιμούνται σε αυτοκίνητα και ψάχνουν εγκαταλελειμμένα κτίρια; Πώς θα τους βοηθήσουμε; Δεν είναι τεμπέληδες, είναι άνεργοι λόγω των συνεχόμενων απολύσεων και των μισθών πείνας. Στην Ελλάδα αν είσαι 40 ετών και άνεργος είσαι πεθαμένος για το κράτος”, δήλωσε απελπισμένος ο πρόεδρος από το Φωτεινό Αστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου