Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Άλσος Γριμπόβου Οι Ρομά εκμεταλλεύονται το άλσος για να κλέβουν…


Μια κλοπή σε τουριστικό λεωφορείο που έγινε από τσιγγάνους κοντά στο άλσος Γριμπόβου στη Ναύπακτο, αναδεικνύει το γενικότερο πρόβλημα που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ομάδα στην εν λόγω περιοχή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μικρά τσιγγανάκια, τριγυρνούν ανάμεσα στα τραπέζια των παραλιακών καταστημάτων, ζητιανεύοντας ή ακόμα και αρπάζοντας το φαγητό από τα πιάτα των πελατών, ενώ βουτάνε ακόμα και κινητά από τα τραπέζια. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ενεπλάκησαν τρεις νεαροί τσιγγάνοι, μια γυναίκα και δυο άνδρες, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα του τουριστικού λεωφορείου που είχε σταθμεύσει στην περιοχή, και έκλεψαν από τις αποσκευές των επιβατών 900 ευρώ και ένα λάπτοπ. Η αστυνομία φυσικά κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει αν και ομολογουμένως είναι λιγότερο έντονο σε σχέση με το παρελθόν.

Παλιότερα οι τσιγγάνοι έφτιαχναν μέχρι και καταλύματα μέσα στο άλσος, βρίσκοντας δροσιά στην σκιά των δέντρων. Εκεί έκαναν όλες τους τις ανάγκες, με αποτέλεσμα ο χώρος να μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο. Εδώ και ένα περίπου χρόνο η κατάσταση είναι κάπως βελτιωμένη, αφού με τις παρεμβάσεις που γίνονται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την αξιοποίηση του χώρου, δεν μπορούν πια να κάνουν τα ίδια. Φέτος μετακινήθηκαν στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου, όμως ήταν σαφώς λιγότεροι, καθώς δεν εμφανίστηκαν ξένοι, όμως το πρόβλημα είναι ακόμα υπαρκτό.

Ελπίδα όλων είναι, η συνολική αξιοποίηση της περιοχής να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους τσιγγάνους και να μην υπάρχει χώρος γι’ αυτούς εκεί, δεδομένου ότι ο δήμος τους έχει παραχωρήσει χώρο και λυόμενα σπίτια στην περιοχή του Σκα και τους έχει στεγάσει. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να κατασκευάζουν παραπήγματα, σε περιοχή που δέχεται καθημερινά πολλά λεωφορεία γεμάτα τουρίστες που θέλουν να δουν την καλή πλευρά της πόλης και όχι σαν πρώτη εικόνα να βλέπουν γυμνά τσιγγανάκια να τους περιτριγυρίζουν ζητώντας τους χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου