Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πύργος: Χωρίς αποζημίωση για τις ζημιές από την φωτιά


Χωρίς αποζημιώσεις από τη φωτιά που κατέστρεψε για δεύτερη φορά την περιοχή τον Αύγουστο του 2013, παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην τοπική κοινότητα Πεύκης της δημοτικής ενότητας Ωλένης, οι οποίοι μέχρι σήμερα, βρίσκονται στο «κενό» όσον αφορά τα χρήματα που δικαιούνται για τις καταστροφές που υπέστησαν.


Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πεύκης, Γιώργος Μπλόσκας, έξι χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2007, που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της, ακόμα μια φωτιά, αυτή τη φορά τον Αύγουστο του 2013, αποτελείωσε κάθε ελπίδα των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

Από τη φωτιά, του 2013, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προέδρου της τοπικής κοινότητας, καταστράφηκαν πάνω από 3 χιλ. ρίζες ελαιόδεντρα, αγροτικά μηχανήματα και στάβλοι κτηνοτρόφων, ωστόσο μέχρι σήμερα δύο χρόνια μετά, οι αποζημιώσεις δεν έχουν φτάσει στα χέρια των πληγέντων.



«Τον Αύγουστο του 2013, από τη φωτιά που πέρασε, κάηκαν πολλά ελαιόδεντρα, μηχανήματα και στάβλοι. Ήρθαν οι γεωπόνοι και κατέγραψαν όλες τις ζημιές στις ελιές αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πού βρίσκεται η όλη διαδικασία των αποζημιώσεων», αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πεύκης, Γιώργος Μπλόσκας, που τονίζει πως οι πληγέντες αναγκάσθηκαν να φτιάξουν από την αρχή το βιος τους, με χρήματα από την τσέπη τους.



Εκείνο που τονίζει ο κ. Μπλόσκας, είναι να υπάρξει ανταπόκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς, έτσι ώστε οι αγρότες αι οι κτηνοτρόφοι που υπέστησαν ζημιές να καταφέρουν τελικά να λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου