Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Δυτική Αχαϊα: Σε κατάσταση "αποσύνθεσης" ο δρόμος του Αράξου


Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία παρουσιάζει μεγάλες φθορές, λόγω και της επιβάρυνσης που δέχεται από τα βαρέα οχήματα που διέρχονται από αυτή και μεταφέρουν υλικά από τα λατομεία.

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αράξου για την κατάσταση του οδοστρώματος της οδού από την έξοδο των λατομείων έως την είσοδο του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου. Με δεδομένο πως η οδός αυτή επιβαρύνεται με βαρέα οχήματα που μεταφέρουν αδρανή υλικά από τα λατομεία, η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει φθορά στο οδόστρωμα σε πάρα πολλά σημεία, με ρηγματώσεις, καθιζήσεις, επιφανειακή αποσάθρωση ενώ σχηματίζονται λακκούβες μεγάλου μεγέθους σε αρκετά σημεία. Παράλληλα ο Καθαρισμός και η συντήρηση των αρδευτικών και αποστραγγιστικών αυλάκων της οδού είναι αναγκαίος εν όψη της χειμερινής περιόδου καθώς και η συντήρηση της σήμανσης της οδού.

Επειδή πρόκειται για βασικό οδικό άξονα που διέρχεται μέσα από την κοινότητα, απαιτείται από την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων να προχωρήσει άμεσα στην συντήρηση αυτής της οδού. Άλλωστε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκαν πιστώσεις για προμήθεια ασφαλτικού υλικού. Παράλληλα θα πρέπει να διεκδικήσει από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τη συντήρηση της οδού στο σύνολό της, από την Παραλίμνη έως τη σύνδεσή της με το Λάππα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου