Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ρήμαξε στο χρόνο… ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑ



Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Ήλιδας στην Κουρούτα, το οποίο κατασκευάστηκε αλλά δεν παραλήφθηκε και δεν λειτούργησε ποτέ, με το χώρο να ρημάζει πλέον από τη φθορά του χρόνου.

Ο χώρος που διαμορφώθηκε το Κυκλοφοριακό Πάρκο βρίσκεται μεταξύ του δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας και του δάσους της Μαραθιάς, ωστόσο εάν κάποιος δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο ακόμη και εάν περάσει απ’ έξω δεν θα μπορέσει να καταλάβει ότι εκεί, κάποτε διαμορφώθηκε ένα πάρκο. Ένα πάρκο για να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά προκειμένου να μάθουν να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να κυκλοφορούν σωστά.

Εικόνες καταστροφής






Ένα έργο η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα, αλλά πλέον οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει πότε κατασκευάστηκε, αφού ο χώρος αφέθηκε στο χρόνο, γέμισε χορτάρια, τα σήματα κυκλοφορίας καταστράφηκαν και περισσότερο θυμίζει ζούγκλα παρά πάρκο.

Η κεντρική είσοδος με την πρώτη ματιά μοιάζει κλειδαμπαρωμένη με λουκέτο και ο χώρος απροσπέλαστος. Με τη δεύτερη ματιά ωστόσο οι μεγάλες προσδοκίες διαψεύδονται αφού ακριβώς δίπλα κάποιοι έχουν καταστρέψει το συρματόπλεγμα και οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει ανενόχλητος στο χώρο. Άλλωστε και η περίφραξη πέριξ του χώρου έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία. Η περιβόητη αλυσίδα που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο, στο εσωτερικό της συγκρατείται όχι με λουκέτο, αλλά με ένα απλό σύρμα!

Σπασμένα σήματα στο εσωτερικό, δρομάκια που έχουν καλυφθεί με δένδρα και χόρτα, διαγραμμίσεις ούτε για δείγμα. Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα του πολλά υποσχόμενου πάρκου.

Ψάχνουν κονδύλι

Σε αυτή την κατάσταση το παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή και ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων κ. Σπύρος Τζουλέκης, ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ανέφερε ότι πρόθεση του δήμου είναι να αποκαταστήσει τις βλάβες και να θέσει σε λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Άλλωστε, τα περιβόητα μηχανοκίνητα αυτοκινητάκια που είχε προμηθευτεί ο τότε δήμος Αμαλιάδας για να κάνουν χρήση τα παιδιά, είναι τα μόνα που διασώθηκαν αφού υπήρχε η προνοητικότητα να φυλαχθούν στις αποθήκες του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Τζουλέκη, για τη λειτουργία του πάρκου υπήρχε κρούση και από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και ο προγραμματισμός του δήμου είναι η αποκατάστασή του.

«Το πάρκο ήταν εγκαταλελειμμένο και σκοπεύουμε να το καθαρίσουμε, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να το θέσουμε σε λειτουργία. Είναι γεγονός ότι έχει λεηλατηθεί, αλλά για να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση απαιτούνται χρήματα και εμείς δεν έχουμε αυτά τα χρήματα. Έχουμε σχεδιάσει ωστόσο από τις εκπτώσεις των έργων της ΣΑΤΑ να εξασφαλίσουμε το κονδύλι που απαιτείται ώστε να διατεθεί για την αποκατάσταση του πάρκου» ανέφερε ο κ. Τζουλέκης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου