Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες: «Δεν πάμε στον Τσίπρα»


Επιμένουν στη σκληρή τους γραμμή οι αγρότες και λένε «όχι» στην πρόσκληση του πρωθυπουργό για συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ηδη στη μία από τις δύο κρίσιμες συνεδριάσεις, αυτή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, αποχώρησαν οι αγρότες των Τεμπών και επιστρέφουν στα μπλόκα.

Η απόφαση τους ήταν αναμενόμενη, αφού είχαν οι αγρότες είχαν θέσει ως προϋπόθεση την απόσυρση του σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την έναρξη συνομιλιών από μηδενική βάση. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των αγροτών είναι πως από τα μπλόκα στέλνουν μήνυμα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως «ψεύτες και κλέφτες δεν μας έχει πει κανείς».

Δεν μετέχουμε σε κανένα διάλογο αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Μία ώρα κράτησε περίπου η συνεδρίαση των αγροτών στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης όπου αποφάσισαν να παραμείνουν στο δρόμο και τα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός των αγροτών από το μπλόκο στα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης αμέσως μετά, οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς να βιάζονται όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσανατολίζονται στο να κλείσουν επ' αόριστον το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση. 

Ξεκαθάρισαν μάλιστα για άλλη μία φορά πως δεν θα συμμετέχουν σε κανένα διάλογο αν δεν αποσύρει πρώτα η κυβέρνηση το σχέδιο για το ασφαλιστικό και αν δεν σταματήσουν οι υπουργοί να τορπιλίζουν την κατάσταση με τις δηλώσεις τους. 

«Δεν είμαστε αγροτοπατέρες, δεν θα μας διώξουν από τη γη μας»

Ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών αποχωρώντας από την Σίνδο είπε στους δημοσιογράφους «δεν είμαστε αγροτοπατέρες, ο αγώνας μας δεν καπελώνεται από κανέναν και όποιος το επιχειρήσει θα εκδιωχθεί. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θέλουμε να μείνουμε στη γη μας. Δεν τη χαρίζουμε σε κανένα ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους αγροτοπατέρες».

Σε εξέλιξη και η συνεδρίαση των αγροτών στη Νίκαια

Η συνεδρίαση στη Νίκαια της Λάρισας άρχισε πριν από τις 14:00, αλλά και εκεί οι αγρότες αναμένεται να απορρίψουν την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο.
Στη συνεδρίαση της Νίκαιας συμμετέχουν αγρότες από 30 μπλόκα οι οποίοι έχουν προσέλθει στη συνέλευση με προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, δηλαδή κλείσιμο δρόμων και τελωνείων.
Οσον αφορά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό όλοι τους διατείνονται ότι θα προσέλθουν μόνο αν αποσυρθεί ολόκληρο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου