Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ηλεία - Πύργος: Σε χωματερή έχει μετατραπεί και η Σπιάντζα


Σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή έχει εξελιχθεί και η είσοδος του οικισμού της Σπιάντζας. Τους τελευταίους μήνες ο όγκος των σκουπιδιών αυξάνεται ραγδαία και οι μόνιμοι κάτοικοι καταγγέλλουν πως όλα αυτά δεν είναι δικά τους όλα αυτά τα σκουπίδια. Ωστόσο η εικόνα είναι άκρως απαράδεκτη και αποτελεί άλλη μια φωτογραφία στο «άλμπουμ των σκουπιδιών» της πόλης του Πύργου, άλλη μια σελίδα ντροπής.

Την ώρα που γίνεται λόγος για μεταφορά σκουπιδιών αλλά ο ρυθμός είναι πολύ αργός, στην περιοχή της Σπιάντζας ο χώρος που παλιότερα γινόταν η εναπόθεση των σκουπιδιών από τους περισσότερους κατοίκους του οικισμού κατά τους θερινούς μήνες, σήμερα υπάρχει μια ανεξέλεγκτη χωματερή. Ο όγκος είναι αρκετά μεγάλος που δεν δικαιολογείται. Ο χώρος καθαρίστηκε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου όπου έγινε για τελευταία φορά αποκομιδή, πριν το τοπικό πανηγύρι του Σωτήρος.

Έκτοτε απορριμματοφόρο ή φορτηγό σκουπιδιών δεν εμφανίστηκε στην περιοχή όπως λέμε οι κάτοικοι. Σε μια περίοδο όπου σταδιακά η Σπιάντζα άδειασε από παραθεριστές και ουσιαστικά παρέμειναν οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι, τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν είναι πάρα πολλά και ανακόλουθα με την «παραγωγή» που κάνουν στα σπίτια τους… Κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρξαν πρωινά όπου ξαφνικά είδαν σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα τα σκουπίδια να αυξήθηκαν δυσανάλογα.

Μπορεί να απομένουν ακόμα πέντε μήνες έως το καλοκαίρι, όμως οι οικιστές στην περιοχή ζητούν να προχωρήσει άμεσα η δημοτική αρχή στην αποκομιδή των σκουπιδιών και να μην παραμένουν εκεί με κίνδυνο ή να αυξηθούν ή να ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου