Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Σκουπίδια: Η μη εφαρμογή του «εντέλλεστε» προκαλεί εκνευρισμό


Σε …έκρυθμη κατάσταση βρίσκονται οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την περίοδο των εορτών, που ακόμα αναμένουν αποφάσεις των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και των εμπλεκομένων δήμων για την μεταφορά των απορριμμάτων τους, στους ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου, Στράτου Αγρινίου και Παλαίρου Ακτίου – Βόνιτσας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.



Η επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος με την παρουσία του στον Πύργο δήλωσε πως παίρνει στα «χέρια» του την κατάσταση με το πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλανίζει ολόκληρο τον Νομό Ηλείας και όχι μόνο τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, φαίνεται να μην φέρνει αποτέλεσμα, καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Κουρουμπλή, η κατάσταση παραμένει στάσιμη και οι δύο δήμοι που αυτή τη στιγμή ζουν στον εφιάλτη των σκουπιδιών – αφού δεν έχουν άλλους τρόπους να τα διαχειριστούν – προσπαθούν με κάθε μέσο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.





Το πρόβλημα που έχει ανακύψει, είναι ότι παρά το «εντέλλεστε» του υπουργείου και του υπουργού Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλή, που δήλωσε πως τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στους ΧΥΤΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για διάστημα μέχρι την λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης στην Ηλεία, οι ΦΟΔΣΑ των περιοχών αυτών δεν δέχονται τα σκουπίδια του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, πλην του ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου, όπου ο ΦΟΔΣΑ της περιοχής δηλώνει ξεκάθαρα πως θα δεχθεί τους 1.500 τόνους απορριμμάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου