Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

«Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου » Συνέντευξη Τύπου για τους 20 μήνες παρουσίας και δράσης της Δημοτικής Παρατάξεως


Πιο μεγάλοι οι όγκοι της πολιτικής αβουλίας από τα σκουπίδια

Συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2016 παραχώρησε στην Αίθουσα της Τοπικής Ένωσης Δήμου στον Πύργο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παρατάξεως «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου » και Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος. Πλαισιωμένος στο πάνελ από μερικούς από τους υποψηφίους του Συνδυασμού(τους Γεώργιο Κουρκούτα, Ηλία Καρατουλιώτη και Παναγιώτη  Λαμπρόπουλο)ο κ. Μιχαλακόπουλος παρουσίασε το πλαίσιο της παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία του Πύργου τους τελευταίους 20 μήνες από την συμμετοχή του στο ΔΣ.

20 μήνες παραγωγικής αντιπολίτευσης
Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της «Αναγενέσεως», «σε αυτούς τους 20 μήνες παρουσίας η Παράταξη μας έδειξε συνέπεια σε όσα είχε διακηρύξει κατά την ημέρα ορκωμοσίας της, τον Σεπτέμβριο του 2014, δίνοντας δείγματα παραγωγικής και όχι στείρας Αντιπολίτευσης απέναντι στην Δημοτική Αρχή, με πίστη σε όσα ζήτησαν από εμάς οι ψηφοφόροι μας».                                                                                        
Αφού μίλησε για τα θετικά της Δημοτικής Αρχής, όπως η λειτουργία θεσμών όπως η Ανακύκλωση και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τόνισε ότι το πλήθος των προβλημάτων (πέρα από το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών)είναι έντονα και δείχνουν μία αδρανή και χωρίς πρόγραμμα Δημοτική Αρχή. Τέτοια εμφανή προβλήματα είναι η Αγροτική οδοποιία, η ακριβή Ύδρευση, οι διαλυμένες Δημοτικές Υπηρεσίες(κάτι που ομολόγησε και ο ίδιος ο Δήμαρχος), αλλά και ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, που βρίσκονται σε απελπιστική κατάστασης στον Πύργο.

Ο ατελείωτος εφιάλτης των Απορριμμάτων και η Πολιτική ατολμία
Ταυτόχρονα προβάλλοντας στο κοινό ένα τμήμα μόνο των εγγράφων που τεκμηριώνουν τις κινήσεις της Παρατάξεως «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» για την προώθηση λύσης στο οξύ θέμα των Απορριμμάτων που απειλούν την Υγεία των κατοίκων  και δυσφημεί τον τόπο σε όλην την Ελλάδα, ο Χάρης Μιχαλακόπουλος εξήγησε ότι μία από τις βασικές αιτίες που δεν λύνεται το πρόβλημα είναι η πολιτική ατολμία και αδράνεια θεσμών όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
 Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι η Περιφέρεια, όπως φαίνεται και από πλήθος εγγράφων,  κρύβει τα μάτια σε παρανομίες όπως αυτές του Δήμου Ήλιδας, όπου υπάρχει η ανοικτή πληγή των Κονιδέικων, ενώ δεν μπορεί να κατανοηθεί η αδράνεια του ΦΟΔΣΑ, ακόμη και μετά την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή. Ήδη από το 2014 η Παράταξη έστειλε σε αρμοδίους φορείς τις καταγγελίες της και ζήτησε να προχωρήσει το θέμα της κατοχύρωσης των ορίων του Δήμου Πύργου, ενώ με έγγραφο της τον Μάρτιο του 2015 είχε ζητήσει από τον τότε Υπουργό Νίκο Βούτση την γρήγορη αδειοδότηση για σταθμό μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Η απαράδεκτη για όλους αδράνεια των Αρμοδίων και της Εισαγγελίας
Σχετική καταγγελία προς τον Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την τοπική Εισαγγελία, τον Περιφερειάρχη και τους λοιπούς αρμοδίους φορείς τον Μάιο του 2015 για το θέμα έμεινε αναπάντητη, γεγονός, όπως τόνισε ο κ. Μιχαλακόπουλος, που μας κάνει να θλιβόμαστε για την αδράνεια τους. Από την άλλη πλευρά ο Δήμος Πύργου αιμορραγεί οικονομικά για την μεταφορά του όγκου των σκουπιδιών ανά την Ελλάδα, ενώ η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επιβάλλει πρόστιμα μόνο στον Δήμο Πύργου.
Έτσι ο Δήμος Πύργου αφαιρώντας πολύτιμα χρήματα(από ένα χρεωμένο Δήμο)από τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, τα προσφέρει για να γίνεται «ντελίβερι σκουπιδιών» σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Όσον αφορά τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου η Παράταξη ζήτησε από τον κ. Λιατσή την παρουσία Ορκωτών λογιστών, κάτι που συχνά και ο ίδιος ο Δήμαρχος σαμποτάρει για να μην βρεθούν και αποκαλυφθούν τα όσα κατήγγειλε η Παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση  της «Αναγενέσεως» για το κρίσιμο θέμα
Η  Παράταξη δεν μένει σε καταγγελίες, που τις συνεχίζει ακόμη και σε «πόρτες κουφών», αλλά προτείνει και λύσεις, που ίσως κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν. Τμήμα αυτού του αρνητικού και ζοφερού κλίματος, όπως επισημάνθηκε στην Συνέντευξη Τύπου, είναι και η επιλεκτική αδιαφορία μερίδας των τοπικών ΜΜΕ, που απλώς καταγράφουν «ανώδυνες» για πολλούς θέσεις.
Η πρόταση της  «Αναγενέσεως» για το κρίσιμο θέμα είναι σαφής και πρέπει όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις να βοηθήσουν στην προώθηση της. Ο αρμόδιος Υπουργός (μαζί ή όχι με την Εισαγγελία Πατρών), ας μην μείνουν αδρανείς. Ας ορίσουν επιτέλους με ένα «εντέλλεσθε» έναν τόπο στον Νομό Ηλείας για προσωρινή εναπόθεση με τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και όλα τα σχετικά. Και αυτό να γίνει γρήγορα, διότι ξεπέρασαν τις δέκα(10!)οι κηρύξεις της περιοχής σε Έκτακτη Ανάγκη.
Η τελική λύση θα αφορά την δημιουργία Εργοστασίου , μηχανισμού διαλογής και κάθε επιστημονικής αποδεκτά λύσεως.  Όπως βρέθηκε «λύση» με τον Δεματοποιητή στην Αμαλιάδα, τόνισε ο Χάρης Μιχαλακόπουλος, με την επίκληση του κινδύνου της Υγείας των κατοίκων, να γίνει κάτι ανάλογο και εδώ.
Για να μην φτάσουμε σε απρόσμενες και επικίνδυνες περιπτώσεις στο μέλλον και τότε ποιος θα είναι υπεύθυνος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου