Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

«Μαύρο» καλοκαίρι στην άσφαλτο της Ηλείας


Η τροχαία είναι ένας σημαντικός τομέας ευθύνης της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει σχέση με την τροχαία κίνηση και ειδικότερα με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων τόσο σε προληπτικό, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο για την ασφαλή κίνηση όλων των τροχοφόρων, καθώς και των πεζών. Ο ρόλος της στην Ηλεία πλέον έχει υποβαθμιστεί.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Το φετινό καλοκαίρι ήταν μαύρο.

Στην εδαφική αρμοδιότητα του Τμήματος Πύργου Ηλείας  σημειώθηκαν 6 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ  τροχαία ατυχήματα κατά το χρονικό διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου  του 2016 έναντι ενός (1) του 2015

και συνολικά ΟΧΤΩ (8) από την αρχή του 2016 έναντι  ΔΥΟ(2) που σημειώθηκαν για το 2015 όλη τη χρονιά

Στην εδαφική αρμοδιότητα του τμήματος Αμαλιάδας δύο (2) φέτος την καλοκαιρινή περίοδο και συνολικά ΤΕΣΣΑΡΩΝ  (4) από τις αρχές του έτους.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΚΤΩ (8) ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016

Δυστυχώς η δράση της Τροχονομικής Αστυνόμευσης έχει περιοριστεί στην αστική ζώνη λόγω ιδιόμορφης διαταγής που ισχύει από το 2013 στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, που  έχει αλλοιώσει  τον εν γένει χαρακτήρα της υπηρεσίας ,καθότι επιφορτισμένη με υπηρεσιακές ευθύνες άλλων υπηρεσιών ,αδυνατεί να  εφαρμόσει συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων ,σε όλο το οδικό της δίκτυο. Παράλληλα  δημιουργείται ένα ντόμινο επιβάρυνσης άλλων οργανισμών ,υπηρεσιών και εργαζομένων που θίγονται από το γεγονός αυτό. Για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στα  Νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού ,η οικονομική απώλεια διαφόρων οργανισμών ,ασφαλειών και πολλών  άλλων  . Να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές και πως δεν έχουν δικαίωμα να αποδομούν τις αστυνομικές υπηρεσίες καθότι το τίμημα των συνολικά ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ  (13) νεκρών από τις αρχές του έτους είναι βαρύ και ανεπανάληπτο για τα Ηλειακά δρώμενα.

Σαν εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων στο παρελθόν είχαμε ενημερώσει και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να ενημερώνουμε τόσο τους πολιτικούς παράγοντες , όσο και τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας ,για περαιτέρω ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού καθότι η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο ! Σε πρόσφατη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  παρισταμένου  και του Προέδρου των Αστυνομικών υπαλλήλων κ.Παναγούλη Ηλία με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας Ταξίαρχο ,κύριο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο , ο οποίος στις γενικές μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο μήνα ,προσπάθησε να ενισχύσει με αστυνομικό προσωπικό τις υπηρεσίες  Τροχαίας παρά τις δυσκολίες που συνάντησε  λόγω της ανεπάρκειας αστυνομικού προσωπικού ,καθώς  γνωρίζει ότι η Τροχαία προσπαθεί να αστυνομεύσει ένα ιδιόμορφο απαρχαιωμένο και ελλιπή από μέτρα προστασίας  εθνικό οδικό δίκτυο.  Ζητήσαμε:

Να παραμείνουν και να συνεχιστούν οι μικτές περιπολίες σε όλα τα περιφερειακά Αστυνομικά  τμήματα καθότι ενισχύουν  την αστυνόμευση στην περιοχή ευθύνης τους  και εδραιώνουν  το αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες , εξοικονομώντας δυνάμεις σε έμψυχο αστυνομικό προσωπικό.

Με αφορμή την αναδιάρθρωση των  αστυνομικών υπηρεσιών και ενίσχυση σε προσωπικό των κεντρικών τμημάτων της Α.Δ. Ηλείας  σε συσχετισμό με την αριθμητική επαναδόμηση που επίκειται , να βρεθεί λύση , για  τα Αστυνομικά  τμήματα Τάξης  Πύργου & Αμαλιάδας  ώστε  να είναι επαρκή σε αστυνομικό προσωπικό προκειμένου να μπορούν  να εξυπηρετούν  τις υποχρεώσεις τους και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  άμεσα η  μεικτή περιπολία , η οποία υποχρεώνει τους αστυνομικούς δύο ξεχωριστών υπηρεσιών, της Τροχαίας και  του Τμήματος Τάξης , να εκτελούν περιπολία με ένα όχημα σαν να είναι μία , εξυπηρετώντας τις ανάγκες και των δύο υπηρεσιών από κοινού ,πράγμα που εμποδίζει  την Τροχαία  να απεμπλακεί από καθήκοντα που δεν της  ανήκουν ,επιτρέποντάς της να λειτουργήσει κανονικά , δρώντας  σε όλο οδικό δίκτυο του Νομού και όχι μόνο στις αστικές ζώνες των πόλεων Πύργου - Αμαλιάδας.

 Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση επαναλειτουργίας των υπηρεσιών  Τροχαίας και στην κατανόηση του όλου ζητήματος που έχει προκύψει από το έτος  2013, από διαταγή που προηγούμενος Αστυνομικός Διευθυντής αξιολογώντας την τότε υπάρχουσα  κατάσταση  είχε εφαρμόσει .Το σκεπτικό αυτό ότι η Τροχαία πρέπει να καλύπτει ανάγκες άλλων υπηρεσιών αφήνοντας στην άκρη την προληπτική αστυνόμευση ΑΠΕΤΥΧΕ .Ο αριθμός των  θυμάτων είναι αδιάψευστος μάρτυρας.  Περιμένουμε από τον  συγκεκριμένο Διευθυντή που προέρχεται από υπηρεσίες Τροχαίας και γνωρίζει πολύ καλά ότι η Τροχονομική  Αστυνόμευση έχει άμεση σχέση με τις  ανθρώπινες ζωές να προσπαθήσει  να δώσει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου