Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αιτωλοακαρνανία: Απίστευτο αλαλούμ με τις επικουρικές συντάξεις


Να… «χρυσώσουν το χάπι» επιχειρούν στην Κυβέρνηση και κυρίως στο Υπουργείο, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που ανέκυψαν για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις σε 3 δόσεις! Αφού έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος μετά τις παρακρατήσεις αυτές που σχεδιάζονταν από το Υπουργείο να υπάρξουν κυριολεκτικά μηδενικές συντάξεις και επειδή οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές, αποφάσισαν το ποσό της παρακράτησης να γίνεται σε 12 δόσεις, ώστε να μείνουν κάποια χρήματα, έστω και ελάχιστα, στους συνταξιούχους.

Συνεπώς, τα αναδρομικά θα παρακρατηθούν σε 12 δόσεις, με την κάθε δόση να μην υπερβαίνει το 1/10 του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης. Έτσι λοιπόν, αν κάποιος με τις νέες περικοπές λαμβάνει επικουρική σύνταξη 130 ευρώ, η δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 13 ευρώ το μήνα, ενώ στο πλάνο του Υπουργείου είναι οι παρακρατήσεις να ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, στους συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις μπορεί να δίνεται μια μικρή ανάσα, αλλά η ουσία είναι η ίδια. Δηλαδή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν και την διαμορφωθείσα κατάσταση στην οικονομία και στο ταμείο του ελληνικού νοικοκυριού, οι παρακρατήσεις θα συνεχίζονται, όπως και η ασφυξία της κοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν Αγρινιώτες. Οι περισσότεροι μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά, πως σε κανέναν συνταξιούχο και σε κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να γίνονται περικοπές ή παρακρατήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου