Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΛΕΙΑ Μεταφορά μαθητών με… δόσεις!


Δώδεκα μαθητές έχουν δικαίωμα μεταφοράς από το Κάτω Σαμικό στο Καλλίκωμο, με τα τρία δρομολόγια Ταξί που προβλέπει η σύμβαση μεταφοράς και πραγματοποιούνται. Οι υπόλοιποι πέντε, ή θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι περιμένοντας την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ή να στοιβαχτούν στα Ταξί και να πάνε στο σχολείο. Κι αυτό, με την έκκληση των γονέων προς τους οδηγούς, κάποιες φορές να πάρουν παραπάνω παιδιά, αφού οι ίδιοι δεν έχουν πάντα την δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών τους στο σχολείο.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο για τις οικογένειες από το Κάτω Σαμικό, αφού από τη στιγμή που ανεστάλη η λειτουργία του σχολείου, τα παιδιά τους, μεταφέρονται στο Δημοτικό Σχολείο Καλλικώμου. Ωστόσο,  όλα αυτά τα χρόνια – 8 περίπου – η μεταφορά είναι πάντα προβληματική, αφού τα παιδιά είναι πολλά και δεν γίνεται όπως πρέπει.  Φέτος όμως – εξηγούν οι γονείς – η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, θεωρώντας άδικο για τα παιδιά τους, να υποβάλλονται σε αυτή την ταλαιπωρία καθημερινά.

Εναλλάξ η μεταφορά από τους γονείς

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος, σε κάθε ταξί, πρέπει να μπαίνουν 4 παιδάκια. Με τα 3 Ταξί λοιπόν, μόλις 12 μπορούν να μεταφερθούν. Τα υπόλοιπα 5 μένουν πίσω. Έτσι, οι γονείς, έχουν κανονίσει, εναλλάξ, για μια εβδομάδα ο καθένας, να πηγαίνουν μόνοι τους τα παιδιά τους στο σχολείο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αφενός γιατί οι γονείς που εργάζονται δεν είναι εύκολο να αφήνουν τη δουλειά τους για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, πρωί και μεσημέρι, και αφετέρου γιατί και εκείνοι που δεν έχουν εργασία, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τέσσερα δρομολόγια την ημέρα (32 χιλιόμετρα). Κάποιοι άλλοι, δεν έχουν καν αυτοκίνητο και δεν μπορούν να ρισκάρουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους με το δίκυκλο, αφού το τμήμα από το Καλλίκωμο μέχρι το Κάτω Σαμικό, είναι από τα πιο επικίνδυνα της Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες που οι πτώσεις δέντρων

Παρακαλούν τους οδηγούς Ταξί

Έτσι, προκειμένου να μη στερήσουν στα παιδιά τους το δικαίωμα στη μάθηση, όταν δεν έχουν τρόπο και μέσο να τα μεταφέρουν τα οι ίδιοι στο σχολείο, παρακαλούν τους οδηγούς των Ταξί να τους εξυπηρετήσουν. Όπως έγινε χθες, που ένα από τα τρία Ταξί λόγω βλάβης δεν κατάφερε να κάνει το δρομολόγιο και οι γονείς δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Αυτό που ζητούν, είναι το αυτονόητο. Ούτε ειδική μεταχείριση ούτε κάτι παράλογο. Θέλουν να μεταφέρονται τα παιδιά τους στο σχολείο. Είτε να μισθωθεί ένα ακόμα Ταξί για να γίνεται με ασφάλεια η μεταφορά, είτε το δρομολόγιο να γίνεται με ένα λεωφορείο, τύπου «μίνι μπας». Επίσης, ζητούν να βρεθεί και μια προσωρινή λύση, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, ώστε τα παιδιά τους να μεταφέρονται στο σχολείο, όπως όλα τα παιδιά της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου