Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Συνταξιούχοι Πύργου: «Βιώνουμε την εξαθλίωση»


Καταδικασμένοι να ζήσουν με ψίχουλα, ως σύνταξη για τα γηρατειά τους, είναι οι χιλιάδες συνταξιούχοι των ασφαλιστικών ταμείων της Χώρας, που το τελευταίο διάστημα βιώνουν την εξαθλίωση, καθώς δεν έχουν χρήματα να καλύψουν πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως η φαρμακευτική και ιατροκοινωνική τους περίθαλψη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, τα νέα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό, θα αποτελέσουν την «ταφόπλακα» για όλους τους συνταξιούχους, που ήδη λαμβάνουν πενιχρά ποσά για να ζήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ από τον Πύργο, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης κάτι που σημαίνει πως οι κύριες συντάξεις θα πέσουν από το όριο των 600 ευρώ.

«Πρώτα ίσχυε η καλύτερη πενταετία του εργασιακού βίου και με το ποσοστό αναπλήρωσης στο 80%, όπως βγήκαμε εμείς οι παλιοί συνταξιούχοι, παίρναμε μια σύνταξη ανθρώπινη. Δηλαδή όταν κάποιος είχε εργασιακό τελευταίο μισθό 1000 ευρώ με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης και τον υπολογισμό έβγαινε με 800 ευρώ στη σύνταξη. Σήμερα, αλλάζει ο τρόπος αυτός και για τους καινούριους και για τους παλιούς και οι συντάξεις θα πέσουν και κάτω από 600 ευρώ με τα νέα μέτρα», αναφέρουν συνταξιούχοι.

Επίσης, οι συνταξιούχοι του Πύργου, καταγγέλλουν τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως σημειώνουν, «τίναξαν στον αέρα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που έφταναν τα 100 δισ. ευρώ, με τα χρηματιστήρια, το PSI, το κούρεμα κλπ.», οδηγώντας τους στην οικονομική εξαθλίωση, καθώς σήμερα δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους τα οποία είναι απαραίτητα.

«Σήμερα η ελληνική οικονομία οδηγείται στην κατρακύλα και το λέμε αυτό γιατί όταν η ίδια η Κυβέρνηση λέει πως θα έχουμε ανάκαμψη 0,4% αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε και -1% και επίσης η απαίτηση του επιτελείου Σόιμπλε και της Λαγκάρντ για πρωτογενή πλεονάσματα στη Χώρα μας το 2016 3,5% αυτό μεταφράζεται σε 7,5 έως 9,5 δισ. ευρώ που σημαίνει νέο πετσόκομμα», αναφέρει ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, Πέτρος Καπαρέλης.

Να πάρουν πίσω τα μέτρα

Με σκοπό την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους για τα χρήματα που όλα αυτά τα χρόνια κατέβαλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, οι συνταξιούχοι, ζητούν από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα που προωθεί, ενώ προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι που θίγονται από την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου