Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δυτική Ελλάδα: Στα μπλόκα οι αγρότες, κόντρα στην κούραση και την εισαγγελική παρέμβαση


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών κόντρα στις εισαγγελικές παρεμβάσεις, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις στα μπλόκα της Κάτω Αχαΐας και του Κουρτεσίου Ηλείας, προκειμένου να ληφθούν νέες αποφάσεις.

ΑΙΓΙΟ

"Εμείς συνεχίζουμε το μπλόκο. Παρά την εισαγγελική παρέμβαση. Εξάλλου είναι κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Κλείνουμε την Πατρών Κορίνθου στο ύψος των βενζινάδικων στο Αίγιο και στο ρεύμα προς Αθήνα για περίπου 4-5 ώρες κάθε μέρα", δηλώνει ο πρόεδρος του Α.Σ.Α. Θανάσης Χελάκης.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ

Το μπλόκο της Κάτω Αχαΐας ενισχύεται καθημερινά και με νέα τρακτέρ τα οποία φθάνουν στον κόμβο επι της Πατρών Πύργου, ενώ οι ώρες κλεισίματος του δρόμου είναι από τις 16.00 εως και τις 22.00 το βράδυ.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Αμετακίνητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, διεκδικώντας το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων όπως αποφασίστηκε στη Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στη Νίκαια.

Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους. Και την Παρασκευή 26/2 θα κλείσει ο δρόμος στον Άγιο Νικόλα, το διάστημα 12:00 με 14:00

Ειδικότερα, στην Αιτωλοακαρνανία εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στονκόμβο του Κεφαλόβρυσου, έκτος από τρεις ώρες κάθε πρωί 06:00 με 10:00, ώστε να περνούν βαρέα οχήματα και φορτηγά που μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Όσον αφορά τη συνένωση με το μπλόκο των αγροτών που βρίσκεται στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κώστας Πουρνάρας είπε στο thebest.gr πως «όλοι όσοι θέλουν να ενισχύσουν τα μπλόκα της Αιτωλοακαρνανίας είναι καλοδεχούμενοι».

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Επίσης, στις 7 το βράδυ αγρότες θα κλείσουν για μία ώρα την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

ΗΛΕΙΑ

Μετά την εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις ποινικές κυρώσεις σε βάρος των αγροτών που παρακωλύουν την κυκλοφορία στους δρόμους με τα μπλόκα, τα πράγματα "ζόρισαν" και στην Ηλεία.

Υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας όπου γνωστοποιήθηκαν στους αγρότες οι ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση αποκλεισμού της εθνικής οδού, με κατασχέσεις οχημάτων και συλλήψεις. Στο Κουρτέσι, τα τρακτέρ παρέμειναν παραταγμένα στην άκρη της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, όμως οι αγρότες δεν απέκλεισαν υπό αυτή την απειλή το δρόμο.

Στον Αγ. Γεώργιο οι αγρότες της ΟΑΣΗ βρέθηκαν στην ίδια θέση απέναντι στις αστυνομικές αρχές και επέλεξαν να αποκλείσουν πεζή την εθνική οδό στο τμήμα απο Αγ. Γεωργίου προς Φιλοθέη και να παραμείνουν ανοιχτές οι βοηθητικοί οδοί και τα υπόλοιπα οδικά τμήματα.

Οι αγρότες της Ηλείας θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους σήμερα Παρασκευή, αφότου ληφθούν αποφάσεις στα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου