Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ταμιφλού υπάρχει στην Πάτρα μόνο για "πελάτες"


Καταστάσεις μέσα από τις οποίες αποτυπώνεται ανάγλυφα τι ακριβώς επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας και στην Πάτρα, εκτυλίσσονται καθημερινά τα τελευταία εικοσιτετράωρα με θύματα εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση του αντιϊκού φαρμάκου Τamiflu.


Την ώρα που η τοπική κοινωνία – σε πολλές περιπτώσεις ίσως και χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος – περιφέρεται από φαρμακείο σε φαρμακείο για να προμηθευτεί Tamiflu υπό το φόβο της νέας γρίπης που σαρώνει και στην περιοχή, μια μερίδα φαρμακοποιών λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Σύμφωνα με στοιχεία σε ορισμένα συνοικιακά φαρμακεία και σε άλλες περιπτώσεις σε φαρμακεία τα οποία λειτουργούν σε περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν στο Δήμο Πατρέων με την έλευση του Καλλικράτη, εμφανίστηκαν κρούσματα επιλεκτικής πώλησης του φαρμάκου.


Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, καταγράφηκαν συμπεριφορές οι οποίες μόνο τιμή δεν αποτελούν για τον κλάδο των φαρμακοποιών, καθώς στη μία από αυτές ευθέως διαμηνύθηκε στον ενδιαφερόμενο πως το φαρμακείο έχει ένα tamiflu, αλλά αυτή η ενημέρωση συνοδεύθηκε από τη σημείωση, πως μπορεί να το δώσει μόνο σε κάποιον που είναι πελάτης.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε σε φαρμακείο πρώην καποδιστριακού Δήμου, όπου η πώληση έγινε αφού πρώτα διασταυρώθηκε πως προοριζόταν για κάτοικο της περιοχής.


Στη τρίτη περίπτωση και σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, από φαρμακείο της Πάτρας έγινε άλλου τύπου διάκριση, καθώς σε έναν πελάτη έγινε γνωστό πως η πώληση του φαρμάκου γίνεται με συνταγή γιατρού και λίγο αργότερα σε άλλο πελάτη το σκεύασμα δόθηκε χωρίς συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου