Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αιφνιδιαστικός αποκλεισμός της ΔΟΥ Πύργου από τους αγρότες


Αιφνιδιαστικό αποκλεισμό στη ΔΟΥ Πύργου πραγματοποίησαν χθες από νωρίς το πρωί οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου.

Από τις 6:30 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι περίπου απέκλεισαν το υποκατάστημα της Εφορίας, για να αναδείξουν το ένα από αιτήματά τους, τη φορολογική αφαίμαξη που υφίστανται οι αγρότες με πολλαππλούς τρόπους (υπερφορολόγηση, καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ, κ.ά.) και δήλωσαν ότι δεν υποχωρούν αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια νόμου για το ασφαλιστικό. Παράλληλα, τόνισαν ότι δεν είναι αντίθετοι στον διάλογο, αρκεί να γίνει με βάση τα αιτήματά τους και όχι τα κυβερνητικά μέτρα.

«Οι αγρότες που συμμετέχουμε στο μπλόκο του Αγίου Γεωργίου, αποφασίσαμε χθες (σ.σ. προχθές) χωρίς προειδοποίηση να κάνουμε αποκλεισμό στη ΔΟΥ Πύργου σήμερα (σ.σ. χθες), ώστε να μη λειτουργήσει, θέλοντας να αναδείξουμε το ένα από τα αιτήματά μας, που έχει να κάνει με τη φοροληστεία που επιβάλλεται στον ελληνικό λαό, και θα συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις. Δεν κάνουμε πίσω», δήλωσε στην  εφ.«Πατρίς» ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρήστος Γιαννόπουλος, και στηλίτευσε τη ρητορική της κυβέρνησης για δήθεν προθυμία των αγροτ΄’ων να προσέλθουν σε διάλογο: «Καταγγέλλουμε αυτούς που παρουσιάζονται στο Μαξίμου και λένε ότι εκπροσωπούν αγρότες, ότι δεν είναι συνάδελφοι που προβάλλουν τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από το ότι συνεχώς προστίθενται νέα μπλόκα στα 68 που είχαν συζητήσει πριν από δύο Κυριακές στη Νίκαια, καθώς ήδη προστέθηκε το Κεφαλόβρυσο από τη γειτονική Αιτωλοακαρνανία. Οι άλλοι συνάδελφοι που κινούνταν  με τα Τέμπη, τουλάχιστον η πλειοψηφία, αποφάσισαν να μην πάνε σε διάλογο-απάτη. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι οι περισσότεροι αγρότες πάνε σε διάλογο».

Ο κ.Γιαννόπουλος υπενθύμισε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα αιτήματά μας, που είναι η απόσυρση ασφαλιστικού, το φορολογικό νομοσχέδιο, η υπερφορολόγηση και η φοροληστεία των αγροτών και του λαού. Όσον αφορά το θέμα των “κόκκινων” δανείων, το 70% της ελληνικής γης είναι υποθηκευμένο από τη πρώην ΑΤΕ και νυν Πειραιώς, και εφόσον είναι πολυμετοχική και είναι στο Χρηματιστήριο, δεν ξέρουμε ποιος έχει τα χωράφια των αγροτών στα χέρια του. Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν πλειστηριασμό είτε σε χωράφι είτε σε σπίτι αγρότη για δάνεια που έχει πάρει για τη δουλειά του».

Παράλληλα σχολίασε το θέμα της μείωσης του κόστους παραγωγής που αφορά το πετρέλαιο το ΦΠΑ 23% σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζητώντας «να το πάρει πίσω η κυβέρνση ώστε να αντέξουμε και να μείνουμε στα χωράφια,  ενώ πρέπει να αποσυρθεί και ο νέος φόρος στο τσίπουρο και το κρασί».

Ο κ.Γιαννόπουλος πέταξε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αν  η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρετα, θα πρέπει με βάση αυτά τα αιτήματα να κουβεντιάσουμε. Όταν το πράξει, θα το πράξουμε κι εμείς. Δεν αρνούμαστε τον διάλογο και δεν είμαστε μπαταχτσήδες ούτε μασκαράδες. Αυτοί είναι μασκαράδες γιατί άλλα έλεγαν στις περασμένες εκλογικές αναμετρήσεις και άλλα τώρα. Καλούμε και τους εργαζόμενους στη ΔΟΥ να συμμετάσχουν στον αγώνα, γιατί βάλλονται και αυτοί από την κυβερνητική πολιτική».

Ο Θανάσης Βομπίρης, μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΗ, κάλεσε τους αγρότες να αποβάλουν τον ραγιαδισμό από πάνω τους «και να μη βρίζουν την τηλεόραση. Ο αγώνας δεν γίνεται δια αντιπροσώπου. Να έρθουν όλοι εδώ για να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε τη ζωή μας».

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κινητοποίηση στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου με πολύωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου