Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ηλεία: "Αρρυθμίες" στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου


Μία λύση «ανακύκλωσης» με επιλογές εκ των ενόντων είναι αυτή που ακολουθείται για να μην διακοπεί η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής. Άλλωστε στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε είναι γνωστό εκ των προτέρων πως πολλαπλές επιλογές δεν υπάρχουν. Έτσι η εισήγηση της εκτελούσας χρέη διοικήτριας στο Γ.Ν. Πύργου Χρύσας Πετροπούλου, δεν έγινε δεκτή από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που ζήτησε από τις δύο καρδιολόγους του νοσοκομείου να εργαστούν χθες, σήμερα και αύριο για να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις και να καλυφθούν τα κενά.

Το πρόβλημα περιορίζεται με την επιστροφή της τρίτης καρδιολόγου του Γ.Ν. Πύργου πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή και έτσι το πρόβλημα στις εφημερίες εστιάζεται σε δύο τρεις ημέρες. Αυτές οι ημέρες σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο θα καλυφθούν με μετακινήσεις γιατρών από γειτονικά νοσοκομεία, όπως αυτή του κ. Νοταρά από το Γ.Ν. Αμαλιάδας και γιατρών από νοσοκομεία της Πάτρας.

Όμως αυτό και πάλι είναι ένα «μπάλωμα» στο πρόβλημα, καθώς αν δεν έρθουν τουλάχιστον δύο επικουρικοί γιατροί στο Γ.Ν. Πύργου, δεν θα μπορέσει να «ανασάνει» η καρδιολογική κλινική και κυρίως το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες. Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως στην λίστα των επικουρικών καρδιολόγων υπάρχουν γιατροί.

Όμως από τη μια θα πρέπει να εγκριθεί το σχετικό κονδύλι από το υπουργείο υγείας για την κάλυψη των θέσεων και έπειτα να αποδεχθούν οι γιατροί τον διορισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου