Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αγρίνιο: Τριμελής οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο!


Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει τριμελής οικογένεια στο Αγρίνιο, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξωση εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής ενοικίων.
Όπως είναι γνωστό, επαρκής δομή στο Αγρίνιο για την προσωρινή αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δεν υπάρχει και η οικογένεια προς το παρόν προσπαθεί να τα καταφέρει με την συνδρομή ατόμων που μέσα από το facebook -όπου κυκλοφορεί σχετική έκκληση- έχουν μάθει για την υπόθεση.
Η οικογένεια ζει στο κέντρο του Αγρινίου, με τον πάτερα να είναι άνεργος, τη μητέρα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και το παιδί, που είναι μαθητής της Γ” Γυμνασίου να ζει καθημερινά με την ανασφάλεια και την αγωνία πως θα βρεθεί τις αμέσως επόμενες μέρες στο δρόμο…
Πρόκειται για ανθρώπους που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της φύσης του επαγγέλματος του 61χρονου πατέρα, βρέθηκαν από το 2010 και μετά σε δεινή θέση που πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Τα μεροκάματα του πατέρα είναι σπάνια, η σύζυγος αδυνατεί από την άλλη να εργαστεί και δεν λαμβάνει κάποιο βοήθημα αναπηρίας μιας και βολοδέρνει διαρκώς σε Επιτροπές για να πετύχει κάτι ενώ η πίεση του ιδιοκτήτη της οικίας όπου διαμένουν έχει γίνει πλέον αφόρητη αφού έχουν σωρευτεί περίπου επτά απλήρωτα ενοίκια και σημαντικό χρέος στη ΔΕΗ και την ΔΕΥΑΑ.
«Ο άνθρωπος έχει δίκιο, θέλει τα νοίκια του, τον καταλαβαίνω. Αλλά δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Μέχρι και τα φάρμακα της γυναίκας μου πρέπει πλέον με τις αλλαγές που έγιναν να τα πληρώνω με συμμετοχή στα φαρμακεία. Δεν είμαι μπαταχτσής, δεν έχω ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα σε άνθρωπο. Η γυναίκα μου παίρνει δέκα χάπια την ημέρα. Βοήθεια έχουμε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ότι κάνουμε με την κάρτα σίτισης. Μου είπαν από τον δήμο ότι ίσως δώσουν τις επόμενες μέρες ένα βοήθημα στα 250 ευρώ. Αυτό που ζητάω είναι να λυθεί το πρόβλημα στέγης που είναι άμεσο, κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο δρόμε από μέρα σε μέρα» είναι μερικά από τα λόγια του κ. Κώστα, ενός ακόμη ανθρώπου με αξιοπρέπεια, οικογενειάρχη που έχει χτυπηθεί ανελέητα από την κρίση και αναζητά απελπισμένα πλέον μια λύση σε ένα πρόβλημα που μόλις πριν από λίγα χρόνια θα του ήταν αδύνατο να πιστέψει πως θα αντιμετώπιζε.
Η τοπική κοινωνία σε τέτοιες περιπτώσεις έχει δείξει σημαντικά αντανακλαστικά ανθρωπιάς. Είναι άλλη μια περίπτωση που χρήζει της ανταπόκρισης και ευαισθητοποίησης όσων μπορούν να δώσουν μια προσωρινή στέγη στον 61χρονο πατέρα , την 53χρονη σύζυγο του και να επιστρέψει ξανά το χαμόγελο στον 15χρονο γιό τους.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6984-286982

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου