Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ηλεία: Εκτός αποζημίωσης ΕΛΓΑ τα «χτυπημένα» ελαιόδεντρα!


Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των πληγέντων από το χαλάζι αγροτών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση που δόθηκε από τους επόπτες του ΕΛΓΑ στην Πάτρα κάνει λόγο για αποζημίωση στις ζημιές σε αμπέλια και σταφίδα, αλλά αποκλείει την αποζημίωση στα ελαιόδενδρα, επικαλούμενη τη νομοθεσία βάσει της οποίας η ζημιά στην ελιά καλύπτεται έως και τις 10 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, Μιχάλης Πλαστουργός, οι ελιές φέτος είναι πρώιμες διότι ο χειμώνας δεν ήταν βαρύς και ήδη σε διαδικασία καρπόδεσης, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή  πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να ωφελεί το σύνολο των αγροτών.

«Μας ενημέρωσαν από τον ΕΛΓΑ ότι δεν τις πιάνει τις ελιές η αποζημίωση,  αλλά απαντήσαμε ότι φέτος είναι πρώιμες λόγω του ότι δεν είχαμε βαρύ χειμώνα και ήδη έχουν γίνει μπουμπούκι οι ελιές. Θα σταλεί κλιμάκιο για να ελέγξει το πρόβλημα και θα αποφασίσουν την Παρασκευή αν τελικά θα ενταχθεί σε καθεστώς αποζημίωσης», τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ.Πλαστουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου