Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ο δεματοποιητής «γονάτισε» την Αμαλιάδα


Με εστίες συσσωρευμένων απορριμμάτων έχουν κατακλυστεί οι δρόμοι της Αμαλιάδας και των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ήλιδας, καθώς οι κάδοι ξεχειλίζουν πλέον από σκουπίδια μετά την αναγκαστική διακοπή της αποκομιδής, εξαιτίας της βλάβης που έχει σημειωθεί στο δεματοποιητή στα ‘Κονιδέϊκα’ από την περασμένη Πέμπτη.

Παρά τις εκκλήσεις της δημοτικής αρχής να μην εναποθέτουν οι πολίτες σκουπίδια στους κάδους, μέχρις ότου λυθεί το πρόβλημα, δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι σακούλες με τα απορρίμματα εναποτίθενται όπως πάντα και φυσικά όσο περνούν οι ημέρες επιδεινώνεται η κατάσταση.

Η βλάβη

Αν και η διαδικασία επισκευής είναι πιθανό να ολοκληρωθεί την Τετάρτη και από αύριο το βράδυ ή το πρωί της Πέμπτης να ξεκινήσει κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων, για να επανέλθει η πόλη της Αμαλιάδας και οι τοπικές κοινότητες του δήμου στην πρότερη κατάσταση, απαιτείται τουλάχιστον μισή εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Παναγιώτης Μαυρίκος.

Το πρόβλημα με το δεμαοτοποιητή ανέκυψε την περασμένη Πέμπτη και σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο αντοπίζεται σε γρανάζια του μηχανήματος τα οποία δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο και φυσικά δεν υπάρχουν στην περιοχή. Το τμήμα του δεματοποιητή που έχει το πρόβλημα έχει ήδη μεταφερθεί σε μεγάλο μηχανουργείο στην Αθήνα και έχει αρχίσει η επισκευή του. Σήμερα αναμένεται να μπει σε ειδικό φούρνο και υπάρχει η πιθανότητα να παραδοθεί στο δήμο Ήλιδας σήμερα το μεσημέρι.

«Είναι κάτι που το λέμε με επιφύλαξη. Εάν παραδοθεί θα το πάρει αμέσως το εδώ μηχανουργείο για να το τοποθετήσει και εάν έχουν πάει όλα καλά το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσουμε την αποκομιδή. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή θυμίζουμε την πόλη του Πύργου, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Όταν ξεκινήσει η αποκομιδή θα προηγηθούν τα σημεία που εντοπίζεται μεγαλύτερο πρόβλημα, αναμένεται να απαιτηθούν δύο ημέρες για να απομακρυνθεί ο μεγάλος όγκος και για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς σε όλο το δήμο θα απαιτηθεί μισή εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Μαυρίκος.

Αντίστοιχο πρόβλημα με τα γρανάζια είχε παρουσιαστεί στο δεματοποιητή και πριν από μερικούς μήνες και ευχή όλων είναι να αποκατασταθεί οριστικά η βλάβη αυτή τη φορά.

Έκκληση και αιχμές

Άλλωστε, οι εκκλήσεις της δημοτικής αρχής έπεσαν στο κενό και παρά τη διακοπή αποκομιδής οι πολίτες βγάζουν κανονικά τα σκουπίδια τους.

«Έχω καλέσει, έχω παρακαλέσει τον κόσμο να μην βγάζει σκουπίδια. Ήδη η εικόνα που έχει διαμορφωθεί είναι δυσάρεστη…» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίκος, ο οποίος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές και για τους καταστηματάρχες λέγοντας: «Οι καταστηματάρχες αφήνουν τα χαρτόκουτα και δεν κάνουν καν τον κόπο να τα σπάσουν πριν τα πάνε στους κάδους. Είχαμε κάνει αποκομιδή τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου οι καταστηματάρχες άφησαν τα κουτιά τους. Ήταν τόσο δύσκολο να τα σπάσουν και να τα κρατήσουν στα μαγαζιά τους; « διερωτάται ο κ. Μαυρίκος, ο οποίος ζήτησε από όλους κατανόηση και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου