Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πάτρα: Σκοτεινή κι επικίνδυνη η οδός Αχιλλέως στον Καστελόκαμπο


Επικίνδυνες καταστάσεις τις νυχτερινές ώρες στην παραλιακή οδό που οδηγεί στον Καστελόκαμπο και μετά τη Διγενή Ακρίτα. Ο λόγος για την βασική οδό του Καστελόκαμπου, (μπροστά απο το μανάβικο) που ενώνει την Πάτρα με τα παραλιακά μαγαζιά του Ρίου. Κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, εδώ και χρόνια είχαν τοποθετηθεί καλαίσθητες λάμπες και στύλοι φωτισμού όμως σε κάποιους αυτό δεν άρεσε.

Οι λάμπες έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα εδώ και χρόνια να επικρατεί σκοτάδι τις νυκτερινές ώρες. Οι οδηγοί που κινούνται τις εκεί τις νυχτερινές ώρες, και είναι πολλοί την καλοκαιρινή περίοδο, ρισκάρουν τη ζωή τους, ενώ υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσουν σοβαρά κάποιον πεζό.

Υπάρχουν μάλιστα κάποια"τυφλά" σημεία, όπως από την στάση του προαστιακού και μέχρι το ξενοδοχείο Porto Rio, που αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για τους οδηγούς. 

Πάντως οι ζημιές δείχνουν πως δεν πρόκειται για κυνηγούς χαλκού. Καθώς οι καταστροφές είναι κυρίως στους λαμπτηρες και ελάχιστα μεταλικά τμήματα έχουν αφαιρεθεί.

Οι κολώνες της ΔΕΗ ελάχιστα συμβάλλουν στον φωτισμό του δρόμου κι ακόμη και σε αυτές, πολλοί λαμπτήρες είναι παμπάλαιοι ή έχουν καεί.

Ο δήμος, η τροχαία, η περιφέρεια, κάποιος πρέπει να κάνει κάτι, έστω με σήμανση στο οδόστρωμα, "μάτια γάτας", ανακλαστήρες στις παρυφές του δρόμου, ώστε να μη θρηνησουμε θύματα στον δρόμο τις νυχτερινές ώρες.

Η κατάσταση του οδοστρώματος σε ένα απο τα πλέον δημοφιλή περάσματα της Πάτρας και προς την περιοχή του Ρίου προκαλεί τον θυμό και την αγανάκτηση χιλιάδων οδηγών εδώ και χρόνια. Κι όμως, λες και κανείς απο τον δήμο ή την περιφέρεια δεν περνά απο την Διγενή Ακρίτα ή την Αχιλλέως στην περιοχή του Καστελοκάμπου. Και οι οδηγοί σπάνε τα οχήματά τους ενώ έχουν συμβεί και μικροατυχήματα λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος και στις δύο οδούς.

Ο φωτισμός είναι ελλιπέστατος, έως ανύπαρκτος πριν από το ξενοδοχείο, και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, ένας κομβικός δρόμος σαν αυτόν γίνεται από τους πιο δύσβατους.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα διαπιστώνονται ξανά αρκετά ατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές προς το παρόν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου