Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Σφοδρή κακοκαιρία "σάρωσε" τη Δυτική Ελλάδα


Σε χειμάρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στον Πύργο -  Κινδύνευσε οδηγός ΙΧ στην Κέρκυρα  - Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την Κεφαλονιά .

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Δυτική Ελλάδα και ειδικά την περιοχή της Πάτρας, όπου οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους και χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική και εταιρείες οδικής βοήθειας για να τους απεγκλωβίσουν. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Λίγα λεπτά μετά τις 19.45’ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση για περιστατικό κάτω από τη γέφυρα της περιμετρικής καθώς τα νερά είχαν δημιουργήσει "λίμνη" με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δύο οχήματα και οι οδηγοί τους να εγκλωβιστούν αρχικά μέσα σε αυτά. 

Οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια διερχομένων πριν φτάσει η πυροσβεστική.

Ανάλογο σκηνικό εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά αργότερα στην περιοχή του Ρίου στο ύψος της Γέφυρας που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου λόγω της μεγάλης στάθμης των υδάτων ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα. Και σε αυτή την περίπτωση ο απεγκλωβισμός της οδηγού έγινε από διερχόμενους ενώ για την απομάκρυνση του οχήματος χρειάστηκε η επέμβαση οδικής βοήθειας.

Προβλήματα στο Αγρίνιο

Επίσης, σε μεγάλο κομμάτι της πόλης του Αγρινίου, προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος. 
  
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, μέχρι στιγμής, έχει δεχθεί πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για προβλήματα, όπως πτώσεις δένδρων και άντληση υδάτων, τόσο στο κέντρο του Αγρινίου, όσο και σε περιοχές εκτός πόλης. Λόγω μάλιστα της κακοκαιρίας, εξετράπη της πορείας του αυτοκίνητο. 

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι μεγαλύτερα εκτός Αγρινίου, αφού λόγω πτώσης δένδρων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 91ο χλμ Αγρινίου – Ιωαννίνων, ενώ μετά από λίγα λεπτά η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από το ένα ρεύμα εκ περιτροπής με την καθοδήγηση της Τροχαίας Αγρινίου.  

Καταγεγραμμένα μέχρι στιγμής υπάρχουν 30 συμβάντα, εκ των οποίων τα 25 είναι πτώσεις δένδρων, ενώ οι 5 περιπτώσεις είναι κλαδιά δένδρων πάνω σε καλώδια στης ΔΕΗ και γι αυτό προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος. Υπήρξαν επίσης 5 εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα τελικά, αφού όλα τελείωσαν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου