Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κίνδυνος –θάνατος στο Ρουπάκι: Απειλή για οδηγούς η κολώνα της ΔΕΗ


Οι κολώνες της ΔΕΗ στην πλατεία Ρουπακίου, που βρίσκονται ελάχιστα εκατοστά από το ρείθρο του πεζοδρομίου, αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς που διέρχονται από την πιο επικίνδυνη διασταύρωση του Κάμπου.

Οι κολώνες στηρίζουν μετασχηματιστή, βρίσκονται στο σημείο πολλά χρόνια και σχεδόν κάθε τρεις-τέσσερις μέρες κάποιο όχημα τις «αγγίζει» ή τις «φιλάει», όπως λένε θαμώνες του καφενείου που βρίσκεται απέναντι.

Τις τελευταίες μέρες μετά από πρόσκρουση ΙΧ στην κολώνα, είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει τμήμα τσιμέντου από τη βάση της με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, η ΔΕΗ για να μετατοπίσει σε άλλο σημείο τις κολώνες με τον μετασχηματιστή ζητά ένα υπέρογκο ποσό από την κοινότητα.

Ζήτησαν χρήματα και χώρο

Ειδικότερα ο κ. Σταυρόπουλος Αθανάσιος πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ρουπακίου δήλωσε: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην διασταύρωση του Ρουπακίου με τις κολώνες της ΔΕΗ, που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού, εδώ και πολλά χρόνια. Από το κέντρο της διασταύρωσης οι κολώνες απέχουν περίπου 4-4,5 μέτρα. Σε καθημερινή βάση προσκρούουν αυτοκίνητα πάνω στις κολώνες. Μία από τις δύο κολώνες έχει υποστεί ζημιά και από τις συχνές προσκρούσεις αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα για την στατικότητά της, αφού έχει φύγει το τσιμέντο από τη βάση. Ποιός ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες μέρες;»

Στο ερώτημά μας αν έχει ενημερωθεί η ΔΕΗ ο κ. Σταυρόπουλος μας λέει: «Βεβαίως, πριν από χρόνια, αλλά η ΔΕΗ ζήτησε υπερβολικό ποσό για να μετακινηθούν οι κολώνες με τον μετασχηματιστή και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Ζήτησαν πάνω από 60.000 ευρώ, επίσης να υποδείξουμε χώρο δικό μας και να φτιάξουμε και μικρό οίκημα για τους μετασχηματιστές. Αν θα γίνει ατύχημα, ποιος θα είναι υπεύθυνος; Θα ενημερώσουμε τον δήμαρχο για να δούμε τι θα κάνουμε. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου